Ugrás a tartalomra

Családi napot tartottak Noszán

A Nosza Nap délelőtt főzőversennyel indult, amelynek a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola és az épülő Művelődési Otthon biztosította a helyszínt.

Készül a kakaspörkölt. A szakácsok is arra várnak, hogy megvendégelhessék az ide látogatókat, valamint hogy jutalmat is kapjanak a legjobb kakaspörkölt illetve marhapörköltért. A helyi magánvállalkozók felajánlásával ajándékcsomagban részesül a három legjobb szakács, azonban nem mindenki a nyereményért érkezett. Masa József, résztvevő: „Ez arról szól, hogy egy nap elengedjük magunkat. Minden gond félretéve. Főzzünk, barátkozzunk, lazítsunk!”

A kicsik számára kézműves foglalkozást szerveztek az óvónők. Rajzoltak, színeztek, papírfigurákat készítettek.  Tomáskovics Rózsa, óvónő: „Ezekkel a dolgokkal fejlesztjük a gyerekek finommotorikáját. A másik része pedig, hogy valami kis játékot csinálnak önállóan, fejlesztik az önbizalmukat.”

A rendezvényt a noszai Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában szervezték meg, immár 7. alkalommal. Kovács Elvira, szervező, a VMSZ noszai elnöke: „Minden évben megszervezzük azért, hogy a helyi lakosok kicsit összejöjjenek, mivel itt helyi szinten nekünk nincs másmilyen rendezvényünk.”

A családi nap a barátságról és a barátkozásról szól. Katona Róbert, közgyűlési elnök, Királyhalom HK: „A mai rohanó világban nagyon kevés alkalom van, amikor meg tudjuk osztani egymással a tapasztalatainkat. Ki mivel foglalkozik, milyen módon találja fel magát. Ez egy nagyon jó alkalom erre.”

A nap középpontjában a Hinga Művelődési Egyesület amatőr színjátszócsoportja állt. Előadásukkal a noszaiak életét mutatták be. A vidám hangulatról pedig a helyi Piros Inges együttes gondoskodott.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt