Ugrás a tartalomra

Četiri decenije Akademije umetnosti

NOVI SAD - Svečanom akademijom povodom proslave 40. godišnjice Akademije umetnosti u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu održan je centralni događaj obeležavanja tog jubileja, koje traje od sredine do kraja meseca.

Tri najveća departmana Akademije – muzički, likovni i dramski, predstavili su se umetničkim programom, a prijateljima Akademije uručene su zahvalnice.

Skupština AP Vojvodine 22. aprila 1974. godine donela je odluku o osnivanju visokoškolske ustanove koja će delovati u oblasti muzičke, likovnih i dramskih umetnosti, današnju Akademiju umetnosti u Novom Sadu.

Svoj 40. rođendan ova ustanova obeležava bogatim umetničkim programom, što je, kako kažu, prilika da se još jednom potvrdi njen kvalitet i dometi u visokoškolskom obrazovanju u oblasti umetnosti, kako pred širokom tako i pred stručnom javnošću.

"O kvalitetu neke institucije govore studenti, odnosno alumni, i naravno profesori koji rade na toj instituciji. Mislim da su naši svršeni studenti, i naši profesori koji su ovde radili i rade, i koji su napravili od Akademije ono što jeste, da je to upravo najveći kvalitet ove institucije", rekao je dekan Akademije umetnosti Zoran Krajišnik.

Pred Akademijom stoji period od jedne decenije rada, kojom će ova institucija obeležiti pola veka postojanja. Biće uvedeni novi i modernizovani postojeći studentski programi, od oktobra kreće smer muzičke produkcije, a u planu su i dizajn enterijera i poddepartman za džez.

 

Szerző (Forrás)
RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt