Ugrás a tartalomra

Cégvezetői tapasztalattal rendelkező szakemberekre van szükség

Fiatal közgazdászokra, jogászokra, orvosokra, mérnökökre van szükség – mondta Pásztor István a Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozóján, Palicson. A részarányos foglalkoztatás eléréséhez fiatal szakemberek kellenek. Ha háromszor annyi ember lenne, akinek van cégvezetői tapasztalata, az is kevés lenne – tette hozzá a tartományi parlament elnöke.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozóját, a KÁMFORT. A háromnapos rendezvényen több vállalkozó, üzletember, illetve ügyvezető igazgató tart előadást. A zentai Tot Mária Terézia közgazdász is az ő tapasztalataikra és tanácsaikra kíváncsi. „Remélem, hogy hasznos információkat fogok hallani a jelenlegi üzleti élet, vállalkozások mozgásáról, hogy hogyan haladnak, fejlődnek, hiszen az egyetemi padok között valójában mi csak az elméletet tanuljuk, a gyakorlatot pedig itt tudjuk látni igazán.”

A találkozóra Magyarországról, Erdélyből és a Felvidékről is érkeztek közgazdászok. A házigazda idén a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság. „Ránk került a sor, és mi erre nagyon büszkék vagyunk, mivel fiatal szervezet vagyunk, de már tulajdonképpen a fiatalokat is toborozzuk, és így lehetőséget adunk, hogy a fiatalok itt találkozhassanak, ismerkedjenek, kapcsolatokat teremtsenek. Tulajdonképpen a szakmai ismeretek bővítésén kívül erről szól maga ez a találkozó” – mondta el Földi Márta, a társaság elnöke.

Lehetőséget kell biztosítani a fiatal szakembereknek, hogy fontos társadalmi szerepet tudjanak betölteni, ehhez pedig nélkülözhetetlen a tapasztalat és a gyakorlat – mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke a konferencián. „A közgazdászoknak a mi mindennapi életünkben is nagyon fontos szerepük van. Például, ha most háromszor annyi emberünk lenne, akinek van cégvezetői tapasztalata, az sem biztos, hogy elég lenne. Ezért az kell, hogy legyen a feladatunk, hogy helyzetbe hozzuk a fiatal közgazdászokat, helyzetbe hozzuk a fiatal, egyetemi végzettséggel rendelkező embereinket, hogy tapasztalatot, munkagyakorlatot szerezzenek.”

A találkozó második napján, szombaton sikeres vállalkozók mesélnek cégükről, a nehézségekről és a siker titkáról.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm