Ugrás a tartalomra

Bővült a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiuma

Új férőhelyekkel bővült a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiuma, amely ezentúl az intézmény minden diákja számára bentlakási lehetőséget kínál. Az új épületrészt megtekintették az önkormányzat illetékesei.

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumnak jelenleg összesen százhatvan diákja van, közülük százharmincan laknak az intézmény kollégiumában, ahol a tanulás mellett különféle szakkörök és rekreációs lehetőségek is várnak rájuk. Apró Alexandra, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium: „Igazából, ami a leghasznosabb talán a kollégiumban, hogy együtt vagyunk, és igaz, hogy én végzős vagyok, de az előző években nagyon sokat segített az, hogy át tudtam menni egy másik szobába keresni egy idősebbet, aki jobban ért hozzá, okosabb nálam, és tudtak segíteni a feladatokban.”

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiumában október 1-jétől az eddiginél harminccal több diák lakhat. Kormányos Róbert, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium: „Gyakorlatilag itt Zentán az eddigiekben százfős kapacitása volt a kollégiumnak, és ezt sikerült az idén, illetve október elsejétől lesz lakható, harminc fővel még bővíteni, ami lehetővé teszi azt, hogy az iskolánk százhatvan diákja közül mindenki kollégiumi elszállásoláshoz jusson, akinek igénye van rá.”

A kollégiumbővítés költségeit fele-fele arányban a zentai önkormányzat és a magyarországi Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkársága fedezte. A munkálatok összköltsége több mint kétmillió dinár volt. A projekt megvalósulása fontos a község oktatási életének fejlesztése szempontjából. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta község: „A fejlesztési tervünk az kell, hogy legyen, hogy előbb-utóbb egy kollégium létesüljön Zentán, mivel nagyon sok az itt tanuló vidéki diák, egészen Székelykevétől kezdve, a jelenlegi felmérések szerint kb. kétszázötvenen tanulnak Zentán vidékről, akiknek az elhelyezésére előbb-utóbb egy kollégiumot kell kiépítenünk, amiben most már elég komoly előrehaladás van, bízunk benne.”

Zentán jelenleg négy középiskola működik, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, az Egészségügyi Középiskola, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint a Zentai Gimnázium. Mindegyikben jelentős számú nem zentai diák tanul.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír