Ugrás a tartalomra

Bátor kiállással a moholi magyarságért

Helyi közösségi választásra készülnek Moholon – Bemutatkoztak a VMSZ jelöltjei

Moholon a vasárnapi helyi közösségi választásra készülve a szerda este megtartott lakossági fórumon Rigó Flórián, a VMSZ megújult moholi szervezetének elnöke mutatta be a VMSZ jelöltjeit, és a szavazással kapcsolatban elmondta:

– Mi a magyarság helyi képviselőiként fontosnak tartjuk, hogy a döntés a helyi lakosság kezében maradjon. A VMSZ megújult szervezetének olyan csapata állt össze, amelynek tagjai már bizonyítottak a saját szakmájukban, hivatásukban.

Földművesek, vállalkozók, pedagógusok, egészségügyi dolgozók, kétkezi munkások, családanyák és családapák. Olyam emberek, akik pozitívan állnak a feladatokhoz. Ilyen emberek mögé bátran fel merünk sorakozni a helyi közösségi tanácstagjelöltek esetében is.

Azok mellé az emberek mellé állunk, akiknek fontosak azok a célok és eszközök, amelyekkel a közösségünk azonosulni tud. Hangsúlyos szerepet kap a földművesek támogatása. Fontos számunkra az oktatás, a művelődés, az ipar, a munkahelyteremtés, a biztonságérzet, mert mi itt akarjuk felnevelni a gyerekeinket.

E témákat érintő problémákat nem tudjuk egy csapásra megoldani, de gondolkodunk, és másokkal együtt törekszünk megoldást találni a bajokra. Fontos hangsúlyozni, hogy a választási győzelem nekünk nem cél, hanem egy állomás ahhoz, hogy dolgozni tudjunk, és élhetőbb falut teremtsünk.

Azt szeretnénk, ha olyan emberek vezetnék Moholt, akik alkalmasak erre a nem könnyű feladatra. Kezdeményezők, jó meglátásaik vannak, tudnak és akarnak is tenni a közösségünkért. Nem kényszerítünk senkit szavazásra, de szükségünk van rá, hogy szomszédaink, barátaink, ismerőseink bizalmat szavazzanak nekünk.

Ki kell mondanunk vasárnap, hogy nincs szükségünk más emberek harcainak kampányszlogenjeire. Mindenki maga dönt, kinek a nevét karikázza be. Nekünk, moholiaknak kell döntenünk, hogy milyen körülmények között szeretnénk élni. Bízunk a választók értékítéletében, hogy jó döntést fognak hozni. Ezért fontos, hogy minél többen elmenjünk vasárnap szavazni – monda Rigó Flórián.

A lakossági fórumon jelen volt Dudás Károly, a VMSZ tanácsának elnöke és Bús Ottó, a VMSZ intézőbizottságának elnöke is.

– Csak az lehet a miénk, amit kivívunk, amiért megharcolunk. A VMSZ kezdettől fogva arra összpontosított, hogy a vajdasági és az adott helyi magyarság érdekeit képviselje. A politikai meggondolásból kialakított különböző koalíciók úgy-ahogy működnek, de nem mentesek az egymásnak feszüléstől.

Nekünk az a dolgunk, hogy magunk között, helyi szinten megtaláljuk azokat a tettre kész fiatal és kevésbé fiatal embereket, akikre a magyar közösség, esetünkben a moholi magyarság számíthat.

A VMSZ helyi szervezetére büszkék lehetünk, sikerül sokoldalú és erős csapatot kiállítani, akikkel bátran megmérettethetik magukat a vasárnapi választáson. Olyan embereket találtak, akik ki mernek állni, vállalják magyarságukat, hajlandók és akarnak is tenni a közösségükért – mondta Dudás Károly.

A moholi választás VMSZ által támogatott jelöltjei: Csicsman Tibor, Ugrnov Szilvia, Kurunczi Andor, Mester Mónika, Magó Attila, Rigó Flórián, Szőke Edvárd, Čorić Izabella, Kocsmáros Vilmos, Sztári Tünde, Nagy Ferenc, Báity Ferenc, Almádi Éva. 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, ger
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks