Ugrás a tartalomra

Bácskossuthfalvára látogatott az ausztrál nagykövetség nagykövet-helyettese

A bácskossuthfalvi Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézet szappangyártó műhelyébe látogatott Glenn Morrison.

A belgrádi ausztrál nagykövetség helyettes nagykövete a topolyai önkormányzat képviselőivel a további együttműködésről tárgyalt.

A bácskossuthfalvi Otthon bioszappan műhelyében különböző színű és formájú szappanok készülnek kecsketej, valamint más egyéb természetes anyagok felhasználásával.

Torok Márta, műhelyvezető: „Jelenleg tíz gondozottal foglalkozunk itt, hárommal vagyunk segítők mellettük, házi készítésű, kézi készítésű kecskeszappanokat gyártunk különféle receptúrák alapján.”

Az szappankészítő műhelyt meglátogatta a belgrádi ausztrál nagykövet helyettese. Idén a műhellyel együttműködő Bio Idea Fenntartható Fejlődés civil szervezet a nagykövetség kis összegű támogatásának köszönve segíti a szappanműhely működését.

Sanida Klarić, elnök, Bio Idea Fenntartható Fejlődés civil szervezet, Belgrád: „Ennek a projektnek köszönhetően alapanyagot, felszerelést, és ami nagyon fontos, a felhasználók képzését tudtuk megvalósítani.”

A szappanműhely elsődleges célja az Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézet ápoltjainak befogadása a társadalomba.

A topolyai önkormányzat is támogatja a projekt fenntartását és fejlesztését.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Ezek a külön igényt igénylő polgároknak ezeket a feltételeket nem megígérni, hanem meg kell teremteni, azt gondolom, a konzul úr, ahogy ismertette velünk a következő lépéseket, én azt gondolom, hogy jó irányba halad, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez a támogatás létrejöjjön.”

Az ausztrál nagykövet helyettese elismerően nyilatkozott a tervekről.

Glenn Morrison, helyettes nagykövet, Ausztrál Nagykövetség, Belgrád: „Természetesen a hosszútávú cél az, hogy még többet tudjunk segíteni a társadalmi szempontból hátrányos helyzetben levő csoportoknak. Tudom, hogy a város a projekt mellett van és értékeljük ezt a támogatást a részükről.”

Az ausztrál nagykövetség már évek óta támogatja Szerbiában a nők helyzetének javításának, valamint a sport és a környezetvédelem területén megvalósuló projekteket.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks