Ugrás a tartalomra

Bácsfeketehegyé a színház

Megtartotta idei utolsó ülését Kishegyes község képviselő-testülete – Csökken a kioszkok bérleti díja – Átláthatóbbá válik az önkormányzat működése

Pénteken délelőtt megtartotta az idei utolsó ülését Kishegyes község községi képviselő-testülete. A napirenden mindössze 7 pont szerepelt, amelyeket a képviselőknek rekordidő alatt sikerült megvitatniuk.

Az eredetihez képest módosult változatban került a napirend a képviselők elé, s ez egy igen örvendetes hírnek köszönhető. Szűgyi István, a képviselő-testület elnöke ennek kapcsán elmondta, hogy a bácsfeketehegyiek már régóta vártak arra, hogy ez a tulajdonoscsere megtörténjen.

– A napirendből külön kiemelnék egy témát, amely nagyon jó hír Kishegyes község számára: a bácsfeketehegyi színházterem újra az önkormányzat tulajdona. Erre vonatkozóan jóváhagyást kaptunk papíron a minisztériumtól.

Az épületet térítménymentesen kapta el az önkormányzat, noha a teljes objektum felbecsült értéke 114 ezer euró. Természetesen a valós értéke már állagilag is több, az eszményi értéke pedig felbecsülhetetlen. Az a legfontosabb, hogy a színházterem újra a bácsfeketehegyieké, és tovább lehet bővíteni, szépíteni. Azt hiszem, hogy így, év végén ez csodás hír a bácsfeketehegyiek és az egész község számára – nyilatkozta a köíségi képviselő testület elnöke.

Nemcsak a bácsfeketehegyik kaptak jó hírt az év utolsó községi képviselő-testület üléséről, hanem a község vállalkozói is. Szűgyi arról számolt be a médiának, hogy a vállalkozók kérelemmel fordultak a községi tanácshoz.

– A községbeli vállalkozók azzal a kéréssel fordultak az önkormányzathoz, hogy csökkentsék a kioszkok bérleti díját, mert szerintük magas. A községi tanács ezt a kérést megvitatta és jóváhagyta. Egy négyzetméter havi bérleti díja 150 dinár volt.

A képviselő-testület most elfogadta, hogy a jövőben ez az összeg 80 dinár legyen, s ez szerintem az vállalkozók számára is nagyon elfogadható összeg. Meg kell jegyeznem, hogy ezek nem olyan összegek, amik nagymértékben hiányoznának a községi költségvetésből – fogalmazott a képviselő-testület elnöke.

Az év utolsó községi képviselő-testületi ülésének harmadik leglényegesebb napirendi pontja egy antikorrupciós terv elfogadása volt.

Az EU-hoz történő közeledés érdekében Szerbiában minden községnek el kell fogadni egy ilyen helyi tervet. Szűgyi elmondása szerint a tervnek az a lényege, hogy az önkormányzat munkája nagymértékben transzparens legyen.

Jelentős, 120 oldalas dokumentumról van szó, amelynek elkészítésére a községi képviselő-testület elnöke szerint sok munkát fektettek az önkormányzat munkatársai.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks