Ugrás a tartalomra

Az Újvidéki Színház a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén

Az Újvidéki Színház lépett fel tegnap Budapesten, a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén. Ibsen Rosmersholm című drámáját Anca Bradu rendezésében vitték színre.

Politikai, vallási, morális problémák között vergődő emberek sorsát követhetjük végig a Rosmersholm című előadásban. Alámerülhetünk a bűn, a bűntudat mibenlétének misztikumába, és újraértelmezhetjük az ártatlanság fogalmát. Szilágyi Ágota színész: „A Rosmersholm, mint cím, nem egy közönségcsalogató előadáscím, viszont akit sikerül becsalogatni valahogyan, ha például meghallja valakitől, hogy ez mennyire jó előadás, és hogy érdemes eljönni rá, akkor magával ragadja az embereket.”

A kétórás előadás során nem csak a színészi játék, de a mondatok mögötti tartalom miatt sem könnyű a karaktereket megformálni. A darab készítői rengeteget ültek íróasztal mögött, hogy Ibsen rejtett mondanivalóit is felszínre tudják hozni. Balázs Áron színész: „Nagyon nehéz. Nem fizikailag, pszichikailag. Tehát már maga, mint Ibsenhez hozzányúlni, eléggé fel kell készülni rá, és rengeteg mondanivalója van, tehát minden mondatra oda kell figyelni. Elég nagy feladat volt ezt a szerepet megformálni.”

Az előadás után közönségtalálkozót tartottak. Ezen lehetőség nyílt a darab kedveltebb, illetve elvontabb részeinek megbeszélésére a színészek, a rendezői stáb és a közönség között.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks