Ugrás a tartalomra

Az elismerésben részesült személyeket fogadták Zentán

A nemrég Implom József-díjat nyert Csipak Leventét és felkészítő tanárát, dr. Katona Editet, valamint az Aranytoll-díjjal kitüntetett Sinkovits Pétert fogadták ma délelőtt a zentai Városházán a helyi önkormányzat illetékesei, Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere, valamint Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.

Csipak Levente a magyarországi Gyulán nemrég megtartott Implom József Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjének abszolút győztese lett, és ennek köszönhetően kiérdemelte az Implom József-díjat.

– Ezt a díjat minden évben azok kapják, akik a Kárpát-medencei vetélkedő abszolút győztesei lesznek. Nagyon örülök neki, hogy végre egy vajdasági, délvidéki fiatalnak is sikerült ezt elhoznia – fogalmazott Csipak Levente. – Mi a Bolyaiban minden héten részt vehetünk emelt szintű helyesírási foglalkozásokon, amelyeket a magyartanárnőm, dr. Katona Edit vezet. Itt általában a helyesírási versenyekre készülünk fel, ami körülbelül februárig tart, utána pedig áttérünk a nyelvtanra, hogy a hazai anyanyelvi versenyeken is jó eredményeket tudjunk elérni – tette hozzá Levente, akinek felkészítő tanára, dr. Katona Edit is kiérdemelte az Implom József-díjat. Véleménye szerint a díj nemcsak a diák, illetve a tanár sikere, hanem az egész Délvidéké is egyben.

– Természetesen nagyon örültünk a kitüntetésnek, mert ez az egész Délvidék sikere. Mindig jól esik az egész Kárpát-medencében fontosnak tekinthető díjat megszerezni, akkor viszont különösen, ha úgy érezhetjük, hogy valóban mi voltunk a legjobbak, tehát a Délvidék sem marad le, sőt, megelőzi a többieket. Ilyenkor az összes magyarországi középiskola diákjai ott vannak, valamint a határon túli diákok is, aminek köszönhetően a döntőn mindig több mint száz gyermek versenyez, és mivel itt valóban a teljesítményt díjazzák, ezért ennek az elismerésnek tényleg tiszta szívből örülni lehet – mondta a díj kapcsán dr. Katona Edit.

Sinkovits Pétert, a Magyar Szó nyugalmazott újságíróját, korábbi főszerkesztőjét a Magyar Újságírók Országos Szövetsége újságírói életműve elismeréseként Aranytoll-díjjal tüntette ki.

– Az Aranytoll-díjban minden esztendőben a magyarországi és határon túli újságírók részesülnek. Ez egyébként életműdíj, tehát bizonyos korszakot lezáró újságírók jogosultak arra, hogy ezt megkapják – magyarázta Sinkovits Péter. – Ha az ember negyvenöt éven át a pályán van, akkor nem is gondol arra, hogy egy napon díjjal jutalmazzák a tevékenységét, és természetesen nem is azért végzi a munkáját. Voltaképpen azt hiszem, hogy az elismerés nemcsak nekem szól, hanem egyfelől a Magyar Szó szerkesztőségének is, ahol az újságírói ténykedésem javát töltöttem, másfelől pedig Zenta városának, hiszen innen származom, itt jártam gimnáziumba és mindig is ezeket az embereket hordoztam magamban, és próbáltam őket is képviselni – hangsúlyozta Sinkovits Péter.

Az önkormányzat illetékesei a rendezvényen gratuláltak a díjazottaknak, és köszönetet mondtak nekik azért a kimagasló teljesítményért, amellyel hozzájárultak a község hírnevének öregbítéséhez.

Szerző (Forrás)
H. G., Magyar Szó
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks