Ugrás a tartalomra

Alkalmi ünnepség keretében emlékeztek a hősökre Csókán

A programalkotás fontos volt a forradalom idején is, hiszen ha eleink nem tudták volna megfogalmazni célkitűzéseiket, nem is tudták volna azokat kivívni – hangzott el Csókán, ahol tegnap este emlékeztek a magyar forradalom és szabadságharc 169-ik évfordulójára.

Csókán Tiszta Szívvel elnevezéssel tartottak műsort az 1848–49-es szabadságharc emlékére.

A Művelődési és Oktatási Központban felléptek a helyi zenekarok és kórusok. A vendégelőadók az alkalomhoz illő versekkel készültek erre a napra.

Horváth Noémi, megbízott igazgató, Művelődési és Oktatási Központ, Csóka: „Mindig igyekszünk olyan műsort készíteni, amelyet amellett, hogy tiszta szívből készítünk, a helyi művészeinket, a szakcsoportjainkat is bevonjuk. Ez látható volt a mai estén is, hiszen a Csalogány Asszonykórus, a Pannónia férfikar és természetesen a II. Rákóczi Ferenc férfikórus vázát képezték ennek a műsornak.”

A nemzeti érzelmű dalok és szavalatok a közönségnél is jó fogadtatásra talált.

Oláh Tibor, elnök, Képviselő-testület, Csóka: „Csóka Községben a magyarság összetart, és amikor kell, mindig összefogunk, a mai megemlékezés is egy méltóságteljes megemlékezés volt és nagyon örülök, hogy ilyen szépen sikerült a műsor.”

A nemzeti összefogás érzését a fellépők sikerrel adták át a közönségnek. Kormányos László, tartományi képviselő, VMSZ: „Öröm tölti el szívemet, hiszen a csókai kórusok tiszta szívvel a nemzetnek énekeltek. Kiválóak voltak, köszönöm nekik ezt a csodálatos estet, gondolom, hogy a többiek is, a helybeliek is osztják a gondolataimat.”

A szabadságharc nemzetünk születését és egyben fennmaradását is jelentette, annak ellenére, hogy erős szövetséges híján a forradalom elbukott.

Pásztor Bálint, köztársasági frakcióvezető, VMSZ-DCSP képviselőcsoport: „A mai korban is a programalkotás nagyon fontos, tudnunk kell, hogy mit szeretnék megvalósítani, és a célokért küzdeni kell, ugyan más eszközökkel, de akár a kis létszámú osztályok megmaradásáról, akár a gazdaság, a mezőgazdaság fellendítéséről, akár az idősek méltóságának megőrzéséről van szó. Pontosan tudnunk kell, hogy mit szeretnénk elérni, és ragaszkodnunk kell ezeknek a céloknak a megvalósításához.”

Az ünnepi műsor a szózattal zárult a II. Rákóczi Ferenc férfikórus előadásában.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks