Ugrás a tartalomra

Ajándék a szabadkai Vasutas-település szegény sorsú gyermekeinek

30 csomagot osztottak szét a szabadkai Vasutas-település Helyi Közösség szegény sorsú gyermekei között. A csomagok egyenként 1500 dinár értékben tanszereket tartalmaznak, melyeket a helyi VMSZ Női fórum tagjai adtak át a családoknak.

Volt, aki már hátizsákkal érkezett a csomagosztásra. A gyerekek kíváncsian várták a csomagot, ami a szülők számára nagy segítség. Azt mondják, igyekeznek mindent megadni gyermekeiknek, de a támogatást mindig szívesen fogadják.

A tanévkezdés senkinek sem könnyű, a szervezők a szülők válláról szeretnék levenni a terhek egy részét. Azt mondják, a tanszerek a legjobb helyre kerülnek. Bognár Beáta, elnök, VMSZ Női Fórum, Vasutas Település HK, Szabadka: „Pontosan ismerjük a közösségünkben élő családokat, azokat a szülőket, akik egyedül nevelik a gyermekeiket, és közöttük tudtuk kiválasztani azokat akik valóban nehéz anyagi körülmények között élnek.”

A gyerekeket a csomagok kiosztása előtt bábelőadás várta, melyet Ripcó László, nyugdíjas színész és felesége adott elő a gyerekeknek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír