Ugrás a tartalomra

Adjunk a fiataloknak jövőképet!

Oromon és Hajdújáráson tesznek annak érdekében, hogy minőséges oktatási és szabadidős tevékenységet biztosítsanak a gyermekek és fiatalok számára. Ezzel ösztönöznék a fiatalok itthonmaradását. A felnőtteket és idősebb generációt pedig a magyar kultúra megőrzésére és a közösség megerősítésére szólítják fel.

Tukács Piroska pedagógusként arra törekszik, hogy az oromi gyermekek magas szintű tudást szerezzenek az iskolában. Egyik legnagyobb problémának a fiatalok külföldre vándorolását tartja. „Nem igazán látják Szerbiában a jövőt, nincs jövőképük. Ezen kellene hathatósan változtatni, és elérni az iskolában azt, hogy szerbül meg tudjanak tanulni, hogy ha itt maradnak, akkor integrálódni tudjanak a társadalomba.”

Tukács Piroska, aki a VMSZ képviselőjelöltjeinek listáján a 174. helyen van, a munkahelyek megteremtésében lát lehetőséget a vajdasági magyar fiatalok marasztalására, valamint a gazdasági helyzet javulására.

Nagy Brigitta hajdújárási tanuló maga is az itthon maradás mellett áll ki. A zentai Kertészettudományi Karon tanul magyar nyelven. Közösségét arra ösztönzi, ápolják a magyar hagyományokat és tartsanak össze. „A diákoknak is könnyebb lenne itthon magyarul tanulni, nem kellene külföldre utazniuk, viszont az idősebbnek is, akik már évek óta magyar településeken laknak, hogy magyarul tudjanak ügyeket intézni.”

Brigitta, a VMSZ képviselőjelöltek listáján 132. helyen szereplő lány, kiveszi részét a közösségi programok szervezésében, például a szüreti napok, adventi ünnepség, retró estek alkalmával. Ilyenkor a falubeli és környékbeli emberek találkozhatnak és együtt szórakozhatnak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP