You are here

Magyarkanizsán ma tartotta idei utolsó ülését a községi képviselő-testület, amelynek legfontosabb napirendi pontja a jövő évi községi költségvetés tervezetének elfogadása volt.

A képviselők 910 millió dináros nagyságrendben fogadták el a jövő évi községi költségvetés tervezetét. Fejsztámer Róbert polgármester értékelése szerint hosszú idő után ez egy valóban fejlesztés orientált, és reálisan megvalósítható költségvetés. 18 igen, 6 nem és 2 tartózkodó szavazat mellett sikerült elfogadni. Szarapka Ede, a községi képviselő-testület alelnöke. „Egy olyan költségvetést sikerült összeállítani, amely valóban egy megvalósítható, fejlődő és a beruházásokat tartalmazó költségvetés. Úgy látszik, hogy ezt a munkát valamilyen szinten az ellenzék is elismerte.”

A képviselők döntöttek az időközben bérbe adott hat állami gyógyszertárnak a beszállítók felé kialakult 60 millió dináros adósságának három éven át történő folyamatos törlesztéséről is.

Ezzel az önkormányzat nagy terhet vesz le a Magyarkanizsai Egészségház válláról, és nem kerül veszélybe a község egészségügyi alapellátása. Miloš Kravić, a Községi képviselő testület elnöke: „Meg kellett hoznunk ezt a határozatot annak érdekében, hogy az idén már törlesztett 20 millió dinár mellett, amit a beszállítók által két ízben is blokkolt számlák miatt kénytelenek voltunk előteremteni, az elkövetkező három évben folyamatos törlesztés mellett elkerüljük az újabb blokádot.”

Több fontos rendelet elfogadása mellett az ülésen jóváhagyták a horgosi Tisza Menti Vízművek Kft., valamint a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat jövő évi munkaprogramjait, és módosították a kommunális közvállalat szolgáltatásainak árjegyzékét is. Jelentős áremelkedés a temetői sírhelyek bérlése során lesz.

 

Szerző: 
Pannon RTV