Ugrás a tartalomra

590 millió dinárral támogatja a tartomány a mezőgazdasági területek lecsapolását

Ma 40 önkormányzat képviselői írták alá a szerződést a Tartományi Mezőgazdasági Titkársággal.

Egyre nagyobb gondot okoz a csatornahálózat karbantartása a Vajdaságban. A probléma megoldására a tartomány Vajdaság-szerte biztosít segítséget.

Zenta község most 8 és fél millió dinár támogatásban részesült. Varga Viktor, mezőgazdasággal megbízott községi tanácstag, Zenta: „Ez a tartományi titkársággal már egy hosszabb ideje való együttműködés, évek óta folyik. Úgy látszik, hogy az utóbbi évek mind jobban megmutatják, hogy ezekre a lecsapolási eszközökre szükség van és minél többet kell vele foglalkozni, hiszen tudjuk, hogy az utóbbi években az esőzések miatt sok földműves nem tudta betakarítani a termését.” Topolyán a Krivaj folyó okozza a legnagyobb szennyezést. A tisztításra 1 millió 100 ezer dinárt nyertek a pályázaton.

Az önkormányzat további 600 000 dinárral járul hozzá a tisztítási munkálatokhoz. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Ez az összeg a Krivaj iszaptalanítására lesz költve, a tótól kezdve a futball pályáig való szakasz. Amennyiben meg tudjuk szervezni az iszap elhordását, akkor ez további száz métert jelent a város központja felé.”

Branislav Bogaroški tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkár szerint erre a pályázatra már évek óta nagy az érdeklődés. „1650 kilométer vízelvezető hálózat kiépítését tervezzük a 2015. évi költségvetésből. Ehhez hozzá kell adni a 2014-ben megkötött munkákat is, amelyek további 800-900 kilométert jelentenek. Ezzel együtt több mint 2000 kilométeres hálózat kiépítését végezzük el ebben az évben.” A támogatás összege egyik településen sem fedi teljes egészében a munkálatok költségeit, ezért az önkormányzatoknak önerővel is hozzá kell járulniuk a teljes kivitelezéshez.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt