Ugrás a tartalomra

56-os megemlékezés Muzslyán: "Ne legyen akárhogy"

Muzslyán az idén is megemlékeztek az 1956-os szabadságharcról és forradalomról. Elsőként a tavaly felavatott 56-os emlékműnél a Himnuszt énekelte el az egybegyűlt közösség, majd Lázár-Dékány Verona, a Muzslai Petőfi Sándor MME alelnöke köszöntötte a jelenlevőket, Molnár-Lábadi Csilla pedig egy alkalmi verset mondott.

Ezt követően koszorúzásra volt alkalom, az emlékezés virágait a Szabadkai Főkonzulátus nevében Andrékó Gábor konzul helyezte el munkatársával, továbbá koszorúzott Madarász Gyula, az MNT tagja, Palatinus Aranka és Molnár Rozália a Nagy Imre Társaság muzslyai tagjai nevében helyezte el a virágkoszorút, a Muzslya helyi közösség tanácsa képviseletében Dobó József és Győri Csilla, a VMSZ nagybecskereki körzeti szervezetének nevében Pozsár-Halász Éva és Tápai János, a VMSZ helyi szervezetének képviseletében Bodó Poturica Mária és Kenderesi István koszorúzott, valamint a szervezők nevében, a Muzslai Petőfi Sándor MME-ből Süveg Hilda, Hallai Mihály és Somorai Péter.

A koszorúzást követően a szervezők az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatai emlékére szentmisét szolgáltattak a Szűz Mária Szent Neve templomban, amelyet Golob Feliks - Srečko plébános celebrált paptestvéreivel, Tratnjek Stanko atyával és Jelen Janez atyával.

A szentmisét követően a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében művelődési műsort tartottak, amelyet ezúttal Kósa Zoltán rendezett. Történelmi áttekintést Sasi Sándor történelem szakos tanár mondott.

A műsorban felléptek a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói, a Muzslai Petőfi Sándor MME vegyes kórusa, Muhi Dániel szólóénekes, a Margaréta leánykórus, az Atlantic együttes, mindannyian dallal, szavalattal elevenítették fel az 1956-os eseményeket.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát