Ugrás a tartalomra

100 napos Topolya új vezetősége

A projekt alapú pénzelosztás és az új munkarend bevezetése, feszesebb költségvetés, a pénzeszközök felhasználásának ésszerűsítése, a tisztségviselők fizetésének csökkentése. Fontos lépéseket tett meg Topolya Önkormányzata az elmúlt hónapokban. A község polgármestere szerdán sajtótájékoztatón összegezte az elmúlt száz nap eredményeit.   

Topolya új vezetőségének ígérete szerint lebontják az egykori Vénusz fürdőt és romjait eltakarítják. A munkálatokra már kiírták a pályázatot. A központ összképét elcsúfító félig kész hotelépületet az önkormányzat meg szeretné vásásrolni az árverés harmadik körében. Arról pedig a polgárok döntenek majd, hogy mi lesz az épület további sorsa.

A hotellel szemben folynak a munkálatok az új tér kialakításán. Nyárra új kinézetet kap a központ ezen szeglete. Az elmúlt hónapokban megindult a Topolyai-tó védetté nyilvánításának folyamata, melynek végeztével rendeződik majd a tulajdonjog kérdése is a mesterséges víztározóra vonatkozóan. A többi között ezeket az eredményeket összegezte Topolya polgármestere sajtótájékoztatóján.

Kislinder Gábor azt is elmondta, a szociális és a környezetvédelmi témák sem kerülnek háttérbe. „Véget szeretnék vetni annak a mesének, hogy itt semmi nem úgy működik, ahogy kell. Reményeim szerint és az eddigi meglátások alapján ez az önkormányzat független attól, hogy ki mit gondol. Hatékony, és ha kell, akkor a további módosításokat is megtesszük, hogy még hatékonyabban működjön az önkormányzat.”

Színes árvácskák teszik szebbé a település több pontját, ez is a városszépítésre irányuló törekvések egyike, de a fásításra és aszfaltozási munkálatokra is lehet számítani. A mezőgazdaság kiemelt támogatása törvényszerű, hangsúlyozta a polgármester. „Tudjuk azt, hogy Topolya mezőváros és a költségvetésben külön a mezőgazdaságra még több pénzt láttunk elő, összesen 9 millióról van szó, amit a mezőgazdasági termelők, kistermelők, őstermelők megpályázhatnak, a következő napokban ki lesznek írva a pályázatok.”

A polgármester leszögezte: továbbra is a lendület és a tettrekészség fogja jellemezni a topolyai vezetés munkáját.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt