Ugrás a tartalomra

Zentán is telt ház volt a Prosperitati Alapítvány lakossági fórumán

Zsúfolásig megtelt a zentai Városháza díszterme hétfő este a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázati körében meghirdetett kiírások ismertetése céljából szervezett lakossági fórumon, amelynek vendégei Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője voltak.

Pásztor István kiemelte, a Prosperitati Alapítvány által eddig meghirdetett pályázati körökben Zenta község területéről összesen 654-en pályáztak, akik közül 583-an voltak sikeresek. Mint mondta, a sikeres pályázók számára összesen 380 millió dinárt utaltak, ami több mint 3 millió euró.

Ez az összeg több, mint Zenta község éves költségvetésének a fele. Leszögezte, a mostani csomag összértéke 75 millió euró, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező fél évben a vajdasági magyar vállalkozói réteg a zentai éves költségvetés kb. tizenötszörösét fogja megkapni annak érdekében, hogy itthon próbáljon meg boldogulni.

A Properitati Alapítvány legújabb pályázati körében meghirdetett kiírásokkal kapcsolatban részletes információk találhatók a Prosperitati Alapítvány honlapján, amely a www.prosperitati.rs címen érhető el.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír