Ugrás a tartalomra

Zenta: A VMSZ rendkívül elégedett a választások eredményével

A Vajdasági Magyar Szövetség zentai községi szervezetének illetékesei rendkívül elégedettek a vasárnap megtartott köztársasági parlamenti választásokon elért eredménnyel, és máris előre tekintenek, hangsúlyozták a párt mai zentai sajtótájékoztatóján, amelyet Lőrinc Csongor, a VMSZ községi szervezetének elnöke, Pék Zoltán, a párt köztársasági parlamenti képviselője és Szegedinszki Igor, a párt sporttal és ifjúsági kérdésekkel megbízott tagja tartottak.

– Zentán a Vajdasági Magyar Szövetség igen jól teljesített, a szavazatok mintegy 60%- át mondhatjuk magunkénak. Igaz, ez most köztársasági parlamenti választás volt, de mi úgy örülünk neki, mintha helyi lett volna.

Nem kell ezt félreérteni, de direkt érintve vagyunk, mert a belgrádi parlamentbe listánkról zentai képviselő is bejutott. A másik dolog, ami okot ad az örömre, hogy a csapatunk több Zentát érintő kérdést is próbál majd megoldani.

Szeretném kihasználni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak minden szavazópolgárnak az irántunk tanúsított bizalomért, és azért, hogy vették a fáradtságot, és kimentek szavazni, illetve hogy velünk együtt érezték ennek a választásnak a súlyát.

Biztos vagyok benne, hogy nem volt hiábavaló, és mindent meg fogunk tenni, hogy ezt igazoljuk is – fogalmazott Lőrinc Csongor, majd hozzátette: – Ami a jövőnket illeti, a Vajdasági Magyar Szövetség Zentán továbbra is tisztán és szavahihetően fog politizálni, és ahogy azt tavaly júniusban is kijelentettük, a gazdaságpolitikára fektetjük a legfőbb hangsúlyt. A továbbiakban ugyanakkor nagyobb hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a zentai kórházat felzárkóztassuk.

Ez mindenféleképpen prioritásunk, de emellett a földművelés, a sport, valamint kultúránk, iskoláink és óvodáink megőrzése és fejlesztése is a figyelem központjában lesz. Az infrastruktúrában lemaradt területeinkről és a falvainkról sem fogunk megfeledkezni, és igyekszünk majd őket is felzárkóztatni. A meglévő munkahelyek megőrzése mellett az új munkahelyek teremtése a fő célunk, a szociális biztonság megteremtése, ami nélkül az élet és az itthon maradás is elképzelhetetlen.

– A VMSZ a különböző gazdasági törekvései által azt szeretné elérni, hogy meggátolja az elvándorlást városunkból. A befektetők idevonzásával szeretnénk itt tartani fiataljainkat, és vonzóbbá tenni városunkat azok számára, akik külföldön tanultak, és tudást szereztek. Mindenféleképp szeretnénk azt, hogy ők visszajöjjenek városunkba, és tovább építsék kicsiny közösségünket, és segítsék előrehaladását.

Ez egy nagyon fontos cél számunkra – magyarázta Szegedinszki Igor, hozzátéve, a sport területén tulajdonképpen ugyanezek a célok fontosak számukra. – Próbáljuk támogatni azokat a kiváló sportolókat, akik már sikereket értek el, és öregbítették Zenta hírnevét.

Olyan ösztöndíjrendszert szeretnénk kidolgozni, már ki is dolgoztunk, amivel itt tudjuk tartani kiváló sportolóinkat, hogy továbbra is Zenta számára érjenek el sikereket, valamint szeretnénk minél szélesebb rétegek számára elérhetővé tenni a sportolást – hangsúlyozta Szegedinszki Igor.

– Az elmúlt 20 évben ilyen támogatást nem élvezett a VMSZ. Zentán átléptük a bűvös ötezres határt. Mi annak idején az ötezer szavazatot egy álomhatárként húztuk meg. Ezt ennél a választásnál sikerült átlépni, körülbelül 5200-an szavaztak ránk, ami nagy áttörést jelent, illetve nagyon nagy eredménynek számít.

Ha levetítenénk ezen eredményeket, ez csupán matematika illetve a gondolatokkal való játék, azt jelentené, hogy a zentai képviselő-testületben a VMSZ-nek 20-22 képviselője lenne, a Szerb Haladó Pártnak három, a szocialistáknak egy, a két demokrata pártnak pedig kettő-kettő.

Ez egy olyan eredmény, amit úgy tudom, hogy az elmúlt húsz évben egyszer sikerült megvalósítani, és erre nagyon büszkék vagyunk. Most sikerült egy olyan csapatot összehozni, amely a köztársasági képviselőkért harcolt, nem önmagáért, hanem másokért – magyarázta Pék Zoltán, hozzátéve, külön boldogsággal tölti el, hogy Zenta azon városok egyike az országban, amelyekben nem a haladók nyertek, hanem más politikai párt, mégpedig a VMSZ.

Úgy fogalmazott, információ szerint összesen tizenegy ilyen község van az egész országban, és ezek között van Zenta is.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. G.
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP