Ugrás a tartalomra

Zenta: Napközi otthont nyitottak a rokkantak számára

Jelentős mértékben kiterjesztheti tevékenységét a jövőben a zentai Munkarokkantak Egyesülete, köszönhetően annak a napközi otthonnak, amelyet ma délután adtak át rendeltetésének.

A száz fő befogadására alkalmas épületet a Japan Tobacco International vállalat és Zenta község önkormányzata támogatásával alakították ki.

Ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének a zentai rokkant személyek számára kialakított napközi otthont, amelynek megnyitása óriási előrelépést jelent a zentai Munkarokkantak Egyesülete életében.

Horváth László elnök, Munkarokkantak Egyesülete, Zenta: „Általában a rokkantnyugdíjasok maguk vannak, idősebb emberek már, akik nem tudnak kimenni valahova, vendéglőbe vagy ilyen helyekre, és akkor mi ezt megszervezzük számukra, kirándulásokat, edukatív előadásokat, vagy csupán csak szórakozást, sakk, dominó, pikádó, tehát tulajdonképpen felpezsdítjük az életüket a rokkantnyugdíjasoknak.” Az egyesületnek csaknem négyszáz tagja van. Elsősorban nekik kívánt segítséget nyújtani a JTI vállalat a projektum támogatásával.

Makoto Ochiai igazgató, JTI, Zenta: „Le vagyok nyűgözve az Önök elhivatottságától és elszántságától, amellyel azon dolgoztak, hogy létrehozzák ezt a csodálatos helyet. Rendkívül ispirálóan hat ránk az Önök eltökéltsége, amellyel arra törekednek, hogy jobbá tegyék a tagságuk életét. Ez az, ami közös bennünk.” A napközi otthon létrejöttét Zenta község önkormányzata is támogatta.

Ceglédi Rudolf polgármester, Zenta: „Egy leromlott épületrészünk volt ebben az udvarban, amit a rokkantnyugdíjasok szervezetének adtunk, azzal a céllal, hogy ők azt felújítsák, természetesen az önkormányzat is segítette a munkálatokat.”

Az ünnepségen jelen volt Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is, aki példaértékűnek nevezte azt az összefogást, amelynek köszönhetően a napközi otthon létrejöhetett. „Ez az épület azt bizonyítja, hogy nincsenek lehetetlen dolgok, ha van egy kis csapat ember, aki eltökélt, akkor támogatókat tud találni, akkor megoldásokat tud keresni és találni, és a megoldások megvalósulásával aránylag rövid idő alatt el tud odáig jutni, hogy az elképzelése realitássá váljon.” A zentai Munkarokkantak Egyesülete 1984-ben jött létre, azóta töretlenül működik azzal a céllal, hogy tevékenysége révén megpróbálja megkönnyíteni a községbeli rokkant személyek életét és mindennapjait. Zentán jelenleg összesen több mint 800 rokkant személy tartanak számon.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír