Ugrás a tartalomra

Zenta: Községfejlesztés tartományi támogatással

Ma délután Zentán tett látogatást ifj. Juhász Bálint, a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság titkárhelyettese, aki munkatársaival, valamint a zentai önkormányzat illetékeseivel, Ceglédi Rudolffal, a község polgármesterével és Širková Anikóval, a községi képviselő-testület elnökével együtt megtekintette azokat a projektumokat, amelyek a titkárság támogatásával valósultak meg.

A küldöttség először a Tornyosi úton kiépített kerékpárutat tekintette meg. A közel 600 méteres szakasz összesen 4 millió dinárba került, amelyből 1,6 milliót pedig a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság, 2,4 milliót pedig dinárt a zentai önkormányzat finanszírozott. A titkárhelyettes és a község polgármestere egyetértettek abban, hogy a projektumot mindenképpen folytatni kell, és még az idén legalább egy ugyanilyen hosszúságú szakasszal kell bővíteni a kerékpárutat.

Az illetékesek ezt követően megtekintették az Emlékiskola térfigyelő-rendszerét is, amit szintén a titkárság támogatásával alakítottak ki a gyermekek biztonságának növelése érdekében. Ifj. Juhász Bálint hangsúlyozta, az Emlékiskola, a November 11. általános iskola és a Zentai Gimnázium térfigyelőrendszerének kialakítását mintegy egymillió dinárral támogatta a titkárság, majd hozzátette, emellett az elmúlt időszakban egyéb már befejezett és még folyamatban lévő projektumok révén is igyekeztek hozzájárulni a község fejlesztéséhez, végül abbéli reményének adott hangot, hogy minderre a jövőben is lehetőségük nyílik majd.

Szerző (Forrás)
H. G., Vajdaság Ma
Többi hír