Ugrás a tartalomra

Zenta: Eljárás indult a verekedő fiatalok ellen

  • A történteket Zenta község önkormányzata is elítéli,
  • Nem nemzeti alapon történt incidensekről van szó,
  • A zentai rendőrség illetékesei megtették a szükséges lépéseket

A zentai rendőrség illetékesei megtették a szükséges lépéseket abban a közelmúltban történt, nagy felháborodást kiváltó esetek ügyében, amelynek során egy többfős, adai fiatalokból álló csoport az éjszakai órákban minden előzmény nélkül megvert több zentai fiatalt, akik éppen a hétvégi szórakozásból tartottak haza, az intézkedéseknek köszönhetően az elkövetők ellen már folyamatban van az eljárás, hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Dragan Todorović rendőrparancsnok.

Elmondta, a két eset közül az egyikben az elkövetők a város központjában vertek meg egy személyt, a másik esetben pedig a buszállomásnál támadtak három személyre. Hozzátette, a kihallgatások és a bizonyítékok összegyűjtése után eljárást indítottak az elkövetők ellen, akiket a törvény akár börtönbüntetéssel is sújthat majd.

A történteket Zenta község önkormányzata is elítéli, hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere, majd hozzátette, az önkormányzat illetékesei a hasonló esetek elkerülése érdekében a városi térfigyelő rendszer fejlesztését és a rendőrséggel való együttműködés serkentését szorgalmazzák.

Pék Zoltán köztársasági parlamenti képviselő szerint ugyanakkor elsősorban a kiváltó okokat kellene megszüntetni. A képviselő a sajtótájékoztatón elmondta, egyrészt a kiskorúak számára történő alkoholeladás szigorúbb ellenőrzésében, másrészt a szórakozóhelyek hétvégi nyitva tartásának csökkentésében, illetve működésük összehangolásában látja a megoldás kulcsát, hiszen – mint mondta – a szórakozóhelyek üzleti érdekei semmiképpen sem lehet fontosabbak a fiatalok biztonságának szavatolásánál.

Az önkormányzat és a rendőrség illetékesei hangsúlyozták, mivel az érintettek elmondása szerint nem nemzeti alapon történt incidensekről van szó, arra kérik a közélet szereplőit, hogy se ezt az esetet, se a hasonló eseteket ne próbálják félremagyarázni és politikai poénszerzésre használni.

Szerző (Forrás)
H.G., Vajdaság Ma
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása