Ugrás a tartalomra

Vučić: pozitív jelzés az IMF-hitel, a kormány fáradhatatlanul dolgozott

A Nemzetközi Valutaalap bízik Szerbiában, ez pedig pozitív jelzés Európa és a világ befektetőinek – mondta Aleksandar Vučić miniszterelnök a mai nyílt kormányülésen. Az IMF tegnap hagyta jóvá Szerbiának a három évre szóló, 1 milliárd 200 millió eurós készenléti hitelkeretet. A kormányfő szerint ez azt jelenti, hogy Szerbia jó úton halad és a reformok meghozzák az eredményüket.

Az IMF-hitelkeret csak biztosíték, Szerbiának valójában nincs szüksége hitelre – mondja Aleksandar Vučić. A miniszterelnök szerint az IMF készenléti hitelkerete inkább csak jelzés a külföldi befektetők számára, hogy Szerbia pénzügyileg stabil és kedvező környezet a számukra.
Aleksandar Vučić, Szerbia miniszterelnöke: „Ez egyértelmű jelzés, amelyet a legfontosabb nemzetközi pénzintézet küld nem csak Szerbiának, hanem az egész világnak, hogy az országunk jó és biztos úton halad.”
A jóváhagyott 1 milliárd 200 millió eurós IMF-hitelkeret hét hónapos tárgyalássorozat eredménye. A miniszterelnök szerint ez a szerbiai kormány kemény munkájának köszönhető.

- Fáradhatatlanul dolgoztunk, hogy Szerbiát másként mutassuk be, hogy bebizonyítsuk, képesek vagyunk komolyak és felelősségteljesek lenni, és ami a legfontosabb, megbízható partnerei tudunk lenni Európának és a világnak. Szerbia olyan ország, amelyre Európa és a világ számíthat – mondta a miniszterelnök.
A szerb kormány a hitelkeret jóváhagyásával kötelezte magát, hogy megvalósítja a fiskális konszolidációt, átszervezi a közszférát és intézkedéseket vezet be a makrogazdasági stabilitás eléréséért. A hiányt is csökkentenie kell három éven belül legalább 1 milliárd 300 millió euróval. Az IMF képviselői a tervek szerint május közepén látogatnak majd Szerbiába és ellenőrzik, betartja-e az ország az előírt feltételeket.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát