Ugrás a tartalomra

Vonzó közgazdasági szakok Zentán

Pénzforgalmi ügyintézőket és ügyintéző titkárokat nevelnek

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában a 2018/2019-es tanévre pénzforgalmi ügyintéző, valamint ügyintéző titkár szakot indítanak magyar nyelven. Tóth Kornél, az intézmény igazgatója elmondta, hogy mindkét szak érettségi vizsgával jár, megreformált tanterv szerint dolgoznak, és diákjaik kiválóan megállják helyüket az egyetemeken.

– A pénzforgalmi ügyintéző szak a közgazdaságtan lelkét kínálja, ez a leginkább közgazdasági jellegű szakirány, és kiválóan felkészíti a diákokat a pénzügyekkel kapcsolatos tudnivalókra. Nagyon komoly munkát végzünk a gyerekekkel, és a legtöbben erről a szakunkról jutnak be az egyetemekre nemcsak Szerbiában, hanem Magyarországon is. Általánosabb tudást ad, négy éven keresztül erős jogi képzésben részesülnek a diákok, így kiváló alap a jogi egyetemekhez itthon és a határon túl is. Két idegen nyelvet is tanulnak, így más felsőoktatási intézményekhez is jó alap. Mindkét szakon második osztálytól iskolán belül és iskolán kívül is szerezhetnek céges tapasztalatokat. Egyrészt megalapítják saját diákvállalatukat, másrészt valós cégekkel is együttműködünk, így valós élethelyzeteket kell megoldaniuk. Ez nagyon fontos, hiszen ez olyan szakma, amelyhez gyakorlás szükséges, nem elég csak az iskolapadból rálátni a dolgokra, meg is kell őket élni, és a mi iskolánkban erre lehetőségük van a diákoknak. Az életre készítjük fel őket, és ez nemcsak nekik, de az egész magyar közösségünknek fontos, hiszen a boldogulásunk függ attól, milyen közgazdasági és jogi szakembereket nevelünk ki. Ebben a Magyar Nemzeti Tanácstól nagy segítséget kapunk, támogatja, hogy iskolánk megmaradjon a Tisza mente jogi és közgazdasági elit oktatásának bölcsőjeként – magyarázta az igazgató.

Tóth Kornél kiemelte, hogy a tanári karuk fiatal, ambiciózus és a megoldásokat kereső tanárokból áll, és mindegyikük a diákközpontú oktatást helyezi előtérbe.

– Célunk, hogy minden diák jól érezze magát az intézményünkben, megfelelő tudást és felkészültséget kapjon a továbbtanuláshoz, az életben való boldoguláshoz, és az is fontos számunkra, hogy a szülők jó helyen tudják gyermekeiket. Iskolánk gyűjtőiskola, nem csak Zentára fókuszál, a diákjainknak körülbelül egyharmada zentai, a többiek pedig tartományunk minden szegletéből érkeznek. Nagy segítség számunkra, hogy minden évben néhány tanulónk helyet kap a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiumában. Diákjaink közül általában tízen laknak a kollégiumban, és ennek köszönhetően egyre többen érkeznek a szórványból.

Az igazgató arra is felhívta a pályaválasztók figyelmét, hogy azt is vegyék figyelembe, Zentán igazán jó középiskolásnak lenni, hiszen széles választék kínálkozik kulturális és egyéb programokból is, amelyek még szebbé tehetik a zentai diákéveket.

Az iratkozás július 9-én és 10-én lesz az Emlékiskola épületében, de szeptembertől a tervek szerint már a felújított gimnáziumi épületben kezdődhet meg az oktatás.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, hhá
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks