Ugrás a tartalomra

A VMSZ támogatja Brnabić megválasztását, Kovács Elvira lesz az alelnök

A VMSZ támogatja Brnabić megválasztását, Kovács Elvira lesz az alelnök

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportja támogatja a Szerb Haladó Párt által jelölt Ana Brnabić parlamenti házelnökké való választását - mondta dr. Pászor Bálint felszólalásában.

A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője kiemelte, pártjukból ismét Kovács Elvirát jelölik a szerb képviselőház egyik alelnöki posztjára. Dr. Pásztor Bálint emellett kitért arra is, hogy az SZHP és a VMSZ már az utóbbi években is jó koalíciós partnerei voltak egymásnak.

A politikus hozzátette, Ana Brnabićtyal már akkor is, amikor miniszterelnök lett, számos projektet valósítottak meg közösen, ilyen például az Y-ág, a palicsi akvapark, és a hamarosan a befejező munkálataihoz érkező Szabadkai Népszínház is.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Ön volt a miniszterelnök, amikor megvalósítottuk a projekteket minden olyan községben és városban, ahol nagy számban élnek magyarok Szerbiában. Ön mindig megértő és nyitott volt mindazon projektek megvalósítására, amelyeket 2014 óta a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség közötti koalíciós megállapodások előrevetítettek.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks