Ugrás a tartalomra

A VMSZ-t is meglepték a pártkérdőívek

Pál Károly: Ki fogjuk deríteni, hogyan került sor a szenttamási adatlapok kiosztására

Egy MRM-es blogbejegyzésből értesült a közvélemény és a VMSZ is arról, hogy egy BGA-űrlap mellett a polgárok kézhez kaptak egy másik, rossz helyesírással elkészített kérdőívet is, melyen a VMSZ által feltett kérdésekre kellett a pályázóknak válaszolniuk. Az eset kapcsán Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke nyilatkozott a Magyar Szónak:  Az, ami Szenttamáson történt, egyedi eset, azonnal leállítottuk, amint tudomást szereztünk róla.

 

A Vajdasági Magyar Szövetség nem szervezett ilyen jellegű közvélemény-kutatást vagy adatgyűjtést sehol sem. Az, ami Szenttamáson történt, egyedi eset, azonnal leállítottuk, amint tudomást szereztünk róla. Ilyen szándéka a pártnak nem volt – közölte.

A Magyar Szónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a VMSZ időről időre szervezni szokott közvélemény-kutatásokat, s ez a jövőben is így lesz majd, ezek a kutatások viszont ezt követően is a törvényekkel teljesen összhangban fognak végbemenni. A szenttamási eset, tette hozzá, egyáltalán nem volt része annak a munkának, amelyet a VMSZ végez.

Pál helyt adott annak a megállapításnak, hogy valószínűleg a párt helyi szervezetének tagja vagy tagjai döntöttek a kérdőívek kiosztásáról.

Arra a kérdésre, hogy a párton belül indítanak-e majd kivizsgálást az eset kapcsán, az ügyvezető alelnök elmondta, mindenképp érdeklődni fognak az iránt, hogy hogyan került sor a vitatott kérdőívek kiosztására, s a megszerzett információk fényében levonják majd a megfelelő következtetéseket. Erre azért van szükség, mert a VMSZ-nek nem szokása ilyen módon adatokat gyűjteni – hangsúlyozta Pál Károly.

Véleménye szerint szó sem lehet arról, hogy valakitől megvonják a támogatást csak azért, mert nem a megfelelő választ karikázta be a szóban forgó kérdőíven, hiszen Vajdaság területén a CMH irodák végzik a pályázat (Szülőföldön magyarul) oktatási-nevelési támogatásának pályázati felhívása és űrlapja körüli ügyintézést, s senkinek sincs jogában befolyásolni azt, hogy valaki elnyeri-e az ösztöndíjat, vagy sem.

Mint mondta, a magyar állam szabályai teljesen világosak arra vonatkozólag, hogy ki a jogosult a támogatás elnyerésére, s az MRM ezzel ellentétes megjegyzéseit rosszakaró, ellenséges belemagyarázásnak minősítette.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Virág Árpád
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks