Ugrás a tartalomra

A VMSZ lakossági fóruma kisbajmok HK-ban

Munkahelyeket, magasabb fizetéseket és jobb életkörülményeket remélnek a márciusi parlamenti választásoktól a szabadkai Kisbajmok Helyi Közösség lakosai. Elképzeléseiket, jelenlegi elégedetlenségüket egymással és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőivel is megosztották a párt lakossági fórumán.

Változást – pozitív irányút és hosszútávút – ezt várják a közelgő választásoktól a szerbiaiak. Köztük a szabadkaiak is.

„Az embereknek nincs miből megélni. Húszezer dinárból meg tizenötezerből? Hogy menjen el egy ember vásárolni, amikor hatvannégyezer a kosár? Nekünk meg csak húszezer van, és abból mindent fizetni. Meg tizenkettő.”

„Én már idősebb ember vagyok, de a gyerekeim fiatalok, az unokáim még pláne nagyon fiatalok. Hát miért ne élhetnének egy közös Európában, ahol magasabb színvonalon élnek az emberek, modernebb dolgokat látnánk? Akkor nem volnánk így elmaradva.”

A megjelentek kérdést intézhettek a lakossági fórumon Dévavári Zoltánhoz, a VMSZ alelnökéhez, Bunford Tivadarhoz, a párt szabadkai elnökéhez, vagy akár Maglai Jenőhöz is, a város polgármesteréhez. A VMSZ programját Pásztor Bálint köztársasági parlamenti frakcióvezető ismertette az emberekkel.

„Valószínűsíthető az, hogy a következő kormánytöbbség elég masszív lesz, és olyan átalakulási folyamatok fognak elindulni, amelyek nagy mértékben befolyásolják a magyar embereknek a mindennapjait is.”

A frakcióvezető elképzelhetőnek tartja az Alkotmány módosítását, a társadalombiztosítási, valamint a mezőgazdasági rendszer átalakítását és új munkatörvény kidolgozását is. Lehetőleg a hatalmi többség részét szeretnék majd képezni a választások után, hogy a magyar érdekeket minél hatékonyabban tudják érvényesíteni – tette hozzá.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát