Ugrás a tartalomra

A VMSZ fejlesztési lehetőségeket kínál

Rossz utak, a közbiztonság hiánya és a fiatalok elvándorlása – ez aggasztja leginkább a szabadkai Peščara Helyi Közösség lakóit. Emellett a rossz gazdasági helyzet és a munkanélküliség is nyomasztja Szabadka polgárait.

A Peščara Helyi Közösségben a közbiztonság és az utak állapota is nagy gondot jelent. Ami pedig mindenkit érint, az a fiatalok elvándorlása.

Ruzman Katalin: „Akik befejezik az iskolát, olyan terveik vannak, hogy elmennek külföldre. És egyszer már nem maradunk. Tehát, nagyon nagy gond a munkahelyek hiánya.”

A rossz gazdasági helyzet több sikeres vállalkozónak is keresztbe tett.

Terhes Tivadar: „Nagyberuházásokat terveztünk, nagyon szerettük volna bővíteni a kertészetünket itt, és szerettünk volna falura kihelyezni egy új kertészetet, ahol szintén a zöld energiát használtuk volna fel és a falusi munkaerőt. Ez sajnos egyelőre szünetel.”

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői meglátogatták a lakosokat, vállalkozókat. Elbeszélgettek velük a gondokról.

Az önkormányzat nagyon sok mindent próbál tenni, néhány hónapja VMSZ-es polgármesterünk van. És néhány olyan közvállalat is a VMSZ fennhatósága alá került, amelyek ki tudnak hatni ezekre a problémákra” – mondta Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai elnöke.

A segítségre nagy igény van, a VMSZ programjában pedig szerepelnek a fejlesztési lehetőségek. Lehetetlent nem ígérnek, csak annyit, amennyit meg is tudnak valósítani. „Azt nem fogjuk megígérni, hogy mi megváltoztatjuk az ország gazdasági helyzetét, de azt meg tudjuk ígérni, hogy a vállalkozó fejlesztési programon keresztül, amelyet meghirdettünk, segítséget tudunk nyújtani az ilyen vállalkozásoknak” – nyilatkozta Varga László, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

A családlátogatások után a Vajdasági Magyar Szövetség a Zorka Helyi Közösségben tartott lakossági fórumot, ahol Pásztor Bálint, a párt köztársasági parlamenti frakcióvezetője hívta fel a lakosok figyelmét a szavazás fontosságára.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása