Ugrás a tartalomra

A VMSZ egy helyi közösségben szerzett többséget a törökkanizsai választásokon

Az öt helyi közösség közül négyben a Szerb Haladó Párt (SZHP) szerezte meg a többséget.

A törökkanizsai községben tegnap megtartott helyi közösségi választások nem hivatalos eredményei alapján az öt helyi közösség közül négyben a Szerb Haladó Párt (SZHP), egyben pedig a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szerezte meg a többséget, olvasható Törökkanizsa község hivatalos honlapján.

A részvételi arány 50 százalék körül mozgott, csak Törökkanizsán alakult 35 százalék körül. A községi székhelyen az SZHP listájára 1.288-an voksoltak, ami négy mandátumot jelent, míg a 3 mandátumhoz jutott VMSZ listája 998 szavazatot kapott. Oroszlámoson 452 szavazattal 4 tanácstagot adnak a haladók, a 190 szavazat pedig 1 helyet biztosít a VMSZ-nek. Szerbkeresztúron a VMSZ nem indított jelölteket.

Ott 386-an szavaztak az SZHP listájára (4 tanácstag) és 190-en a polgárok csoportjára (1 mandátum). Gyálán csak a haladó párt listája indult s a 255 szavazattal mind az 5 mandátumot megkapták a jelöltjei.

A Majdány-Rábé helyi közösségben csak a VMSZ listájára szavazhattak a polgárok. Az 5 tagú tanácsot 120 szavazat fejében a magyar párt tagjai alkotják majd.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks