Ugrás a tartalomra

A VMMSZ odaítélte az általa alapított Magyar Életfa, Aranyplakett és Plakett díjakat

Az elismeréseket a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségén adják át Zentán

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Elnöksége a 2014. december 11-én megtartott elnökségi ülésén a felterjesztések alapján meghozta döntését a Művelődési Szövetség által alapított Magyar Életfa, az Aranyplakett és Plakett díjak odaítéléséről.

A VMMSZ Elnökségének döntése értelmében Magyar Életfa díjban részesül Balassa Julianna pancsovai nyugalmazott tanár, Fehér Kálmán csókai költő, író, műfordító, valamint Skrabány Viktor óbecsei festőművész, nyugalmazott képzőművészet szakos tanár.

Aranyplakett díjat Lezsák Sándor budapesti költő, tanár, politikus kap.

A Plakett díjat a palicsi ABC&T képzőművészeti csoportnak, Égető Éva bácsgyulafalvi művelődésszervezőnek, Fenyvesi Margitnak, a szabadkai Népkör népi hímzés szakköre vezetőjének, valamint Kiss László nagykikindai művelődésszervezőnek ítélték oda.

Az ünnepélyes díjátadásra Zentán, a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségén kerül sor pénteken, 2015. január 16-án. A rendezvény 18 órakor kezdődik a zentai Művelődési Ház színháztermében.

Ünnepi köszöntőt mond Dudás Károly Magyar Örökség díjas író, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Lovas Ildikó író, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja.

Az ünnepség előtt, 17.30 órakor a Művelődési Ház kiállítási termében megnyílik Skrabány Viktor festőművész tárlata. A kiállítást Beretka Ferenc prózaíró, iskolaigazgató nyitja meg.

Az ünnepi műsoron fellép Csizmadia Anna bácskertesi Vajdasági Magyar Művészeti Díjas és Junior Prima díjas népdalénekes, a zentai Dilemma formáció, amely az Énekelt Versek XIX. Zentai Fesztiváljának nyertese, a magyarkanizsai Lőrinc Tímea, a Versünnep Fesztivál különdíjas színművésze, a bácsfeketehegyi Török Noémi, a XXII. Hajnal Akar Lenni Népdaléneklési Verseny győztese, Aranypáva díjas népdalénekes, továbbá az Újvidéki Színház színművészei az Opera ultima című előadás egy részletét adják elő.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP