Ugrás a tartalomra

Više kancelarijskih radnika nego dimničara

SUBOTICA - Gradonačelnik Subotice Jene Maglai ocenio je kao nedopustivo da Javno preduzeće “Dimničar”, koje se bavi čišćenjem dimnjaka na teritoriji grada, ima više zaposlenih u administraciji nego samih odžačara.

On je nakon današnjeg obilaska ovog preduzeća, koje obeležava 60 godina postojanja, rekao da od 30 radnika njih 18 radi u kancelarijama, a 12 na terenu.

“Očekujem od direktora da se neće dešavati da bude više onih koji su zaposleni u kancelarijama, nego onih koji zaista treba da prave pare i proizvode nešto i da rade uslugu koja je potrebna zajednici”, rekao je Maglai novinarima nakon obilaska ovog preduzeća.

Neki od problema koje je Maglaiju prezentovalo rukovodstvo preduzeća su loše stanje zgrade, za koje je ocenio da je posledica “nedomaćinskog odnosa”, zatim manjak vozila i tehničke opreme, kao i loši uslovi za dimničare u samom preduzeću.

U prethodnih mesec i po dana, prema rečima gradonačelnika, lokalna samouprava obezbedila je ovom preduzeću neophodno polovno putničko vozilo i računarsku opremu.

On je takođe najavio da će lokalna samouprava uložiti oko 200.000 dinara kako bi dimničari dobili nova radna odela.

JKP “Dimničar” predstavlja najmanje subotičko javno preduzeće koje servisira 24.000 dimnjaka na teritoriji grada, kako u domaćinstvima, tako i u stambenim zgradama.

Szerző (Forrás)
http://rtv.rs
Többi hír