Ugrás a tartalomra

Varga: Reforme kreću 17. marta

SUBOTICA - Nova Vlada će od 17. marta krenuti s reformama koje neće biti popularne, ali bez kojih bi državi vrlo brzo zapretio stečaj, ocenio je funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Laslo Varga.

Govoreći na predizbornom skupu ove stranke u Subotici, Varga je kao jedan od razloga za raspisivanje izbora istakao to što je Srbija “stigla do tačke gde se više ne može čekati, gde mora odlučiti šta se treba menjati i u kom pravcu”.

"Prvenstveno je potrebno reformisati velike strukture koje od 2000. godine niko nije smeo da dotakne. Ubeđeni smo da će 17. marta nova vlada početi sa reformama u oblasti penzionog, zdravstvenog, školskog sistema – znači onih struktura čije dovođenje u red neće doneti popularnost, ali bez kojih bi država vrlo brzo pala u stečaj“, rekao je Varga, a prenosi “Mađar so”.

Prema njegovim rečima, i za SVM i za vojvođanske Mađare od ključne je važnosti broj mandata koje će osvojiti, odnosno da “mandate osvoje sa tolikom podrškom koliko je potrebno da mogu uspešno predstavljati interese Mađara kad počnu reforme”.

Varga je naglasio da je cilj SVM-a da bude deo vladajuće većine, dodajući da još ne zna da li će imati neke pozicije u vladajućoj strukturi.

„Ne želimo ministarstva, ne želimo potpredsedničko mesto u vladi. Cilj nam je da imamo uticaj na izvršnu vlast, a svakako bismo želeli učestvovati u radu fonda za kapitalna ulaganja“, rekao je Varga, a prenosi “Mađar so”.

U vezi sa programom SVM-a, Varga je izjavio da ta stranka “pokušava da se drži realnosti i da se bavi pitanjima čije bi rešavanje moglo zavisiti od partije”.

Predizbornom skupu prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai, koji je istakao da grad nema snage da sam izgradi Narodno pozorište i druge velike infrastrukturne projekte, te da je zbog toga važno da “SVM ima što veću snagu u parlamentu jer se time meri i uticaj jedne stranke”.

Szerző (Forrás)
RTV, Tanjug
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt