Ugrás a tartalomra

Vajdaság-szerte felháborodást vált ki a lecsapolási illeték

A termelők szerint a Vajdaság Vizei Közvállalat által kiszabott összeg magas, és több elszámolási hiba is van a kézbesített számlákon.

Azok a földtulajdonosok, akik pontatlannak vagy hibásnak tartják a lecsapolási illetékre vonatkozó elszámolást Szabadka Város területén az ombudsmani hivatalhoz fordulhatnak jogi segítségért. Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes Közügyek című hírháttérműsorunkban beszélt az illetékkel kapcsolatos információkról.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A tavasz folyamán már egyszer kaptak a gazdák az idei évben vízlecsapolási illetékről szóló végzést. Az akkori tavaszi végzés a 2017-es évre vonatkozott, valamint a 2018-as év első 3 hónapjára. A mostani, november folyamán kikézbesített végzések pedig a 2018-as év megmaradt 9 hónapjára vonatkozó végzések, és emellett tudomásom szerint egy értesítést is kaptak a gazdák arról az összegről, hogy mekkora a tartozásuk. Ezt azért kell tisztába tenni, mert maga a végzésen szereplő összeg az az adott évre vonatkozó illetéknek nagysága. Az még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy valakinek pontosan akkora a tartozása. Lehet, hogy van hátraléka. Az is lehet, hogy valaki valamilyen módon többet fizetett, és annál kevesebbet kell, hogy most befizessen.”
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks