Ugrás a tartalomra

Újabb támogatási szerződéseket írt alá a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság összesen 49 termelővel kötött támogatásokról szóló szerződést Újvidéken. A termelők ez alkalommal farmok és hűtőházak felszerelésére, valamint fóliasátrak kialakítására és felszerelésére pályázhattak.

A lukácsfalvi Bakos Ervin virágok és zöldségek termesztésztésével foglalkozik. Fóliasátor alatt azonban eddig mindössze egy hektáron termelt. A támogatásnak köszönhetően most esélyt lát a terjeszkedésre. „Hát próbálunk bővíteni. Próbálunk boldogulni valahogy a meglévő körülmények között. Abban látjuk az esélyt, ha valamennyire próbálunk bővíteni, akkor esetleg konkurensebbek lehetünk a piacon.”

A hajdújárási Somogyi Mihály pedig otthoni raktárépületét szeretné hűtőházzá átalakítani. Eddig ugyanis bérelnie kellett a hűtőkapacitást. „A támogatás segítségével hűtőgépeket vettünk bele, erre pályáztunk. Mi gyümölcstermeléssel foglalkozunk és főleg almánk van. Az almát így hosszabb ideig tárolni tudjuk. Ki tudjuk várni esetleg, hogy jobb árat is elérjünk az almáért.”

A tartományi mezőgazdasági titkárság összesen mintegy öt és fél millió dinárral támogatta hét sertés-, négy marha- és két baromfitelep felszerelését. A fóliasátrak kiépítésére és felszerelésére pályázókat pedig összesen 10 millió dináros támogatásban részesítette. Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A mai napon 27 szerződést írunk alá, aminek köszönhetően több, mint 32 000 négyzetméter fóliasátor épülhet ki. Ebből a 27 termelőből 19 tudott hetven százalékos költségvisszatérítést megvalósítani, ami azt jelenti, hogy vagy hölgyek, vagy pedig negyven évnél fiatalabbak.”

A hűtőházak és szárítók felszerelésének esetében a titkárság a befektetés értékének 50 százalékát biztosítja a termelők számára. A farmok korszerűsítése és a fóliasátrak kiépítése esetében a tartományi mezőgazdasági titkárság már a legújabb pályázatokat is meghirdette.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks