Ugrás a tartalomra

Újabb támogatás a a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alaptól

153 pályázóval írt ma alá hitelszerződést a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap Újvidéken. A kölcsön új mezőgazdasági gépek beszerzésére vonatkozik.

Évről évre növekszik az érdeklődés a kapcsolható eszközök hitelezésére. A pályázóknak szükségük van új mezőgazdasági gépekre a további gazdálkodásukban. Bakos Zoltán topolyai pályázó két permetezőgépet igényelt. “Nagyon örültünk, amikor megkaptuk a hitelt, sikerült a kívánt mezőgépre jóváhagyást kapni a Tartományi Alaptól.”

A sikeresen pályázóknak még a tavasz folyamán jóváhagyták a támogatást. A tőkehiány miatt csak most került sor a szerződések aláírására. A szenttamási Szabados Fodor Beáta családi vállalkozását szeretné bővíteni, ő egy permetezőt vásárol majd. “Mikor megtudtuk, hogy megkaptuk a pályázatot, minden esetre még megtartottuk a régit, nem adtuk el, úgyhogy így nem hiányzott.”

Szabó József, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatója elmondta, az elmúlt pár év alatt 888 termelő pályázott sikerrel, ebből 380-nak traktorok, több mint 500 pályázónak pedig kapcsolható eszközök vásárlására ítéltek oda hitelt. A mostani hitelezési vonal keretösszege körülbelül 800 ezer euró értékű. “Ezek a hitelezési vonalak nagyon alkalmasak, alacsony kamatlábbal járnak, hosszú nyugalmi időszakkal, és egyszerűen ez a mi termelőinknek nagyon is jól megfelel.”

A Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap hamarosan újabb pályázatot ír ki, amely szintén mezőgazdasági gépek beszerzésére vonatkoznak. Emellett méhészetre és többéves gyümölcsültetvényekre is lehet majd pályázni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt