Ugrás a tartalomra

Újabb támogatás az állattenyésztőknek

Az illetékes tartományi titkárság ezúttal a marha-, sertés-, juh-, kecske- és baromfitelepek felszerelésének korszerűsítéséhez szeretne hozzájárulni

A Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erődgazdálkodási Titkárság újabb pályázati felhívása különböző farmok felszerelésének támogatására irányul. Erre a pályázati vonalra már korábban is nagy volt az érdeklődés. Ótott Róbert mezőgazdasági titkárhelyettes lapunknak hangsúlyozta: a különféle állattelepek fejlesztése a cél, ezáltal pedig a vajdasági állattenyésztők hatékonyságát, valamint versenyképességét szeretnék növelni.

A vissza nem térítendő támogatás keretösszege 35 millió dinár. A bejegyzett gazdaságok tulajdonosai a befektetés adó nélküli értékének legfeljebb a 60 százalékára igényelhetnek költség-visszatérítést. A lekérhető legkisebb összeg 50.000 dinár lehet – a 100.000 dináros vagy annál nagyobb értékű beruházásokat veszik figyelembe.

A lekérhető összeg nem haladhatja meg a 2.250.000 dinárt. A negyven évnél fiatalabbak, a hölgyek, illetve olyan személyek, akik esetében a termelés nehezebb körülmények között zajlik, ez az összeg 2.500.000 dinár is lehet.

Az illetékes tartományi titkárság a marha-, sertés-, juh-, kecske- és baromfitelepek felszerelésének korszerűsítéséhez szeretne hozzájárulni. Ótott Róbert titkárhelyettes kiemelte, hogy a jószágtápok előkészítésére szolgáló gépek, eksztruderek, malmok, takarmánykeverők és pelletezők beszerzését is támogatják. Emellett a projektum fejőgépek, tej raktározására és hűtésére szolgáló berendezések, illetve farmok tisztításához szükséges felszerelések vásárlására is irányul.

Az állattenyésztők augusztus 31-ig jelentkezhetnek a szóban forgó pályázatra. Az is előfordulhat, hogy ismét nagy lesz az érdeklődés, és az említett időpontnál korábban felhasználják a pénzügyi keretet.

A szükséges dokumentációt postai úton juttathatják el az illetékes tartományi titkárság postai címére (Bulevar Mihajla Pupina 16., Novi Sad). A pályázat részleteiről a http://www.psp.vojvodina.gov.rs honlapon lehet tájékozódni, vagy munkanapokon 10-től 12 óráig a 021/488-18-52 telefonszámon.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, lau
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks