Ugrás a tartalomra

Új szemeteskocsit kapott Csóka

Közel tízmillió dinárt érő beruházás – Javul a kommunális szolgáltatás minősége

A Csóka Kommunális Közvállalat évek óta javítgatta, foltozgatta a cég egyetlen kivénhedt szemétszállító tehergépkocsiját. Jó hír, hogy tegnap megérkezett a vállalat telephelyére a több mint 9 millió dinárt érő új szemétszállító gépkocsi. Végső ideje volt lecserélni a kiszolgált járművet, amit annak idején is már használt, nagyjavított állapotban donáció keretében kapott a közvállalat, de az utóbbi időben már szinte havonta kellett javítani. Az állandó szervizelés nagy anyagi terhet jelentett az amúgy is állandó pénzhiánnyal küzdő vállalatnak.

Az új szemeteskocsit Balázs Ferenc polgármester ma délelőtt adja át hivatalosan a kommunális vállalatnak.

– Már nagyon ideje volt lecserélni a kivénhedt szemétgyűjtő teherautónkat. Az önkormányzatnak köszönhetően az új járművel ki tudjuk bővíteni szolgáltatásainkat a község egyes falvaira is. Az új céljármű lehetővé teszi, hogy Tiszaszentmiklóson és Szanádon hamarosan megkezdjük a havi egy alkalommal történő kommunálishulladék-begyűjtést.

Amennyiben sikeres lesz a próbaüzem, rendszeressé tesszük a szemét begyűjtését. A háztartásokban keletkező hulladékot egyelőre az adott település, falu határában található szemétlerakóba szállítjuk, mindaddig, amíg el nem készül Szabadka közelében a regionális szemétgyűjtő és -feldolgozó állomás, amelyhez a többi Tisza menti községhez hasonlóan Csóka is már korábban csatlakozott. Ha megépül a regionális hulladékfeldolgozó, akkor is községünkből a zentai átrakodóállomásig kell majd szállítanunk a szemetet.

Az új szemeteskocsi beüzemelése után, a jármű kapacitásának ismeretében tovább bővíthetjük a szervezett szemétbegyűjtést Csóka község területén – nyilatkozta bizakodva Ónodi Ibolyka, a Kommunális Közvállalat igazgatója.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, ger
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks