Ugrás a tartalomra

Topolya: Megnyílt az Expo 2015 kiállítás és vásár

Kis- és középvállalkozások, kisiparosok, kézművesek és kézműves közösségek, különféle profilú termelők és termelői egyesületek mutatkoznak be az Expo 2015 Topolya elnevezésű mezőgazdasági és gazdasági kiállítás és vásár keretében, melyet szeptember 11-e és 13-a között rendeznek meg a topolyai Mezőgazdasági Iskola csarnokában és annak környékén.

Összesen 140 kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait, a hazai kiállítók mellett magyarországiak is, ami nemzetközivé teszi a rendezvényt.

A kiállítást és vásárt Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes nyitotta meg. Elmondta, hogy a tartományi kormány nyolc regionális vásár megrendezését támogatja, ezek hozadéka viszont csak hosszabb idő tükrében mérhető, de a visszajelzések azt igazolják, hogy van hozadéka, amit a titkárhelyettes konkrét példával illusztrált megnyitóbeszédében.

Kislinder Gábor, Topolya Község polgármestere utalt rá, hogy az ilyen jellegű rendezvények elősegíthetik a befektetők idevonzását, illetve az üzletemberek számára a kapcsolatok felvételének a lehetőségét biztosítják. Tóth Tibor, a Mezőgazdasági Iskola igazgatója a házigazda nevében szólt az egybegyűltekhez, kiemelve, hogy minden évben új tartalmakkal gazdagodik a vásár. Az idei sorrendben 12. Expo keretében szántóversenyt szerveznek a vajdasági mezőgazdasági középiskolák diákjai számára. A szántóverseny szombaton 10 órakor kezdődik.

Az Expo 2015 Topolya mezőgazdasági és gazdasági kiállítás és vásár szervezői számos kísérőprogramot is beiktattak a rendezvény három napjába. A gyermekeket, családokat műhelymunkák és szabadidős tevékenységek várják. Idén is lesz civil sziget, szakelőadások, tésztahíd építő verseny, pálinkaverseny, családi kerékpártúra, futóverseny, borutca, egészségnap. Újdonság a szabadtéri ökörsütés, melyre szombaton délelőtt kerül majd sor a vásár területén. A topolyai Expo 2015 kiállításon részt vesz a 3+ NCSE (Nagycsaládos Egyesület) is. Aktivistáik egy külön sátorban várják az érdeklődőket, ahol gyermekprogramokkal szeretnénk vidámabbá tenni ezt a három napot.

A regionális kiállítás több mint egy évtizedes hagyománya, az egyre több hazai és külföldi kiállító bizonyítja a rendezvény igazoltságát és jelentőségét. A szervezőgárda nem titkolt célja, hogy az Expo alkalmat nyújtson a termelőknek, gyártóknak, kis- és középvállalkozásoknak, hogy bemutathassák termékeiket és szolgáltatásaikat a szélesebb fogyasztói rétegnek. Az Expo 2015 megrendezése összefogás eredménye, szervezői: Topolya Község Önkormányzata, Földművesek Egyesülete Topolya, Művelődési Ház Topolya, Topolya Község Vállalkozóinak Általános Egyesülete, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete, a Gazdakör, valamint a Topolyai Helyi Közösség. A rendezvény megszervezését a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium és a Tartományi Gazdasági Foglalkoztatási és a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság is támogatta. A megnyitón közreműködött a Vuk Stefanović Karadžić Szerb Művelődési Központ és a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ néptánccsoportja. A kiállítás ma és holnap 8-19 óráig, vasárnap 8-17 óráig látogatható. A belépés ingyenes.

Szerző (Forrás)
Tóth Péter, Vajdaság Ma
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt