Ugrás a tartalomra

Tolókocsi a csantavéri kislánynak

A hétvégén a Vajdasági Magyar Szövetség csantavéri irodájának megnyitóján Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke, vállalkozó tolókocsit ajándékozott az egyik csantavéri családnak.

– Ezáltal a Kovács család ki tudja majd vinni a szellemileg és testileg fogyatékos 15 éves kislányukat a levegőre – emelte ki Perc Márta, aki a Segítő Kéz – Vajdaság jótékony emberek csoportja nevében kereste fel ezt a csantavéri családot. Hozzáfűzte, a Kovács családról néhány hónappal ezelőtt szerzett tudomást, amikor több aktivistával ellátogattak ehhez a családhoz.

A család négy gyermeket nevel, a 15 éves kislány mellett van egy 9 hónapos kisbaba is, aki jelenleg az újvidéki klinikán van, mivel súlyos rohamokkal küzd a gyermek. A kenyérkereső édesapa szintén epilepsziás rohamokkal küzd.

– A Segítő Kéz – Vajdaság csoportnak köszönhetően, amely a Facebook közösségi oldalon tartja fenn a kapcsolatot a tagokkal, és amely már 4000 tagot számlál a csoport, megmozdult az egész tartomány, és a tolókocsit is ezen a szervezeten keresztül tudtuk beszerezni, Bunford Tivadar pedig segített annak megvásárlásában – mondta Perc Márta.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó,mh
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt