Ugrás a tartalomra

Testközelből megtapasztalták a gondokat

Lakossági fórum Tóthfaluban

Tegnap este Tóthfalu volt a helyszíne a lakossági fórummal egybekötött tájékoztatónak, amelynek központi témája a magyarországi kvótareferendum volt.

A Vajdasági Magyar Szövetség kampányában igyekszik rávilágítani a migránsválság következményeire, és tájékoztatja a lakosságot a népszavazás tudnivalóiról, biztatják a magyar választójoggal rendelkezőket a nemmel való szavazásra.

Tóthfaluban Nyilas Leonov Anita, a VMSZ községi szervezetének elnöke, Ceglédi Rudolf, a VMSZ alelnöke, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, a VMSZ községi szervezetének alelnöke szólt az egybegyűltekhez. Nyilas Leonov Anita lapunknak elmondta:

– A magyarkanizsaiaknak sajnos bőven van élettapasztalatuk a tavalyi évről, hogy milyen az, amikor a menekültek jönnek.

Belakták a város főterét, amikor vonultak a határ felé, a forgalmat lebénították, tönkretették a mezőgazdasági területeket, így nálunk sokkal könnyebb megmagyarázni, hogy mivel jár egy menekülthullám, mint Vajdaság azon részein, amelyek esetleg nem határ mentiek. Mi azért járjuk körbe a településeket, és azért kampányol a VMSZ, mert kiállunk az anyaország kormánya mellett.

Ceglédi Rudolf kiemelte:

– Próbáljuk az emberekkel megértetni, hogy a közömbösséget most tegyék félre, hiszen olyan sorsdöntő ügyről van szó, amit ha most nem sikerül leállítani, annak beláthatatlan következményei lesznek.

Aktivistáinkon keresztül is próbálunk segíteni abban, hogyan töltsék ki a szavazólapot, tehát hogy nem karikázni, hanem ikszelni kell, továbbá abban, hogy ezek a dokumentációk célba érjenek.

Fejsztámer Róbert szerint nagyon fontos ez a témakör, hiszen a községbeliek testközelből tapasztalták a bevándorlók jelenlétét.

– Úgy gondolom, hogy mi valóban első kézből be tudunk arról számolni, hogy milyen úgy ébredni és úgy feküdni, hogy közben néha a falvak lakosságának a duplája jelenik meg a kertek alatt, és vonul el a ház előtt.

Természetesen ez emberi szempontból egy borzasztóan nehéz kérdéskör, polgármesterként azonban úgy gondolom, elsősorban az itt lakók érdekeit kell képviselni.

Nagyon remélem, hogy nem fog erősebben érinteni minket, de a lényeg, hogy a Magyarkanizsa községben lakók számára egyértelműen a nem kell hogy legyen a kvótareferendumon a válasz.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, JK
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről