Ugrás a tartalomra

„A tél elüldözése, a világosság idecsalogatása”

Téltemető farsagni bált szerveztek a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesületben, ahol Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője is jelen volt.

Sokan jelmezbe bújtak a hagyományos farsangi bálon Törökbecsén. Az igencsak kreatív jelmezek között volt aki Zorrónak, a Türük Sultánnak vagy esetleg Kőmíves Kelemennének öltözött be.

A szervezők fontosnak tartják e hagyomány ápolását, és igyekeztek az est folyamán feleleveníteni a farsangi szokásokat – mondta Babó Julianna, a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület elnöke. „Az emberekben élnek a régi szokások a régi emlékek és azt szerettük volna, hogy a fiatalok is meglássák, megtanulják.

Hála Istennek, itt van a tánccsoportunk, a hagyományápoló tánccsoportunknak a tagjai és ők mindig alkalmi műsorral készülnek. Szórakozunk is, tanulunk is belőle és a hagyományokat őrizzük egyuttal.”

A fánk, és a kolbászos krumplis paprikás sem maradt el, valamint a bőgőtemetés sem ami egy jellegzetes része a farsangnak. A hagyományos népszokást a Csalogató táncegyüttes tagjai mutatták be.

Az eseményt a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői is megtisztelték jelenlétükkel. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője: „Azt gondolom, hogy a farsang az egyik legszebb hagyományunk hiszen a tél elüldözéséről a világosság idecsalogatásáról szól, arról hogy a rossz után a nehéz napok után jön a könnyebb időszak, jön a vidámság, jön a napsütés. Remélem az életben is így van, és ilyen szempontból a farsang egy komoly szimbólum.”

Természetesen a tombola sem maradhatott ki az ezt folyamán. Számos érdekes ajándékkal tértek haza a résztvevők. Főnyereményként egy LCD televíziót vihetett haza a nyertes, a VMSZ támogatásával.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A következő éveket is a Szerbia és Magyarország közötti kiváló kapcsolatok továbbfejlesztése, fontos projektumok megv
Noha a megalakult szerbiai kormány előtt számos kihívás van, a VMSZ új elképzelések kivitelezésére számít
A minap megalakult Szerbia új kormánya, ennek kapcsán Vicsek Annamáriával beszélgettünk, aki az elmúlt 8 évben az Okt
Annamária nyolc évig töltötte be az Oktatási Minisztérium államtitkári posztját