Ugrás a tartalomra

A tapasztalatok útján

Tanácskozást tartottak a VMSZ és a vidékfejlesztési minisztérium képviselői

Tegnapi látogatásán dr. Budai Gyula, a magyarországi vidékfejlesztési minisztérium államtitkára megnyitotta a bácskossuthfalvi mezőgazdasági előadássorozatot, megtekintette a topolyai Mezőgazdasági Középiskola tangazdaságát, majd találkozott a topolyai önkormányzat és a VMSZ képviselőivel. A találkozót követő sajtótájékoztatón dr. Budai elmondta, hogy konkrét együttműködési területekről tárgyaltak a VMSZ képviselőivel.

– Az oktatás területén nagyon jó lehetőségek vannak az együttműködésre, mind a szakképzésben, mind az egyetemi oktatásban. Szintén remek lehetőségeket látunk az összefogásra a vidékfejlesztés vonatkozásában, illetve a gazdaszervezetek közti együttműködést is folytatni kell – mondta az államtitkár, majd hozzáfűzte, hogy az európai uniós csatlakozás kapcsán is szükség van az együttműködésre.

– Rengeteg információt tudunk átadni a csatlakozással kapcsolatban, ismerjük azokat a buktatókat, amelyeket a magyar gazdák már megtapasztaltak a csatlakozás során. Ezek ismeretében a vajdasági gazdáknak nem kell átélniük a magyar gazdák keserű tapasztalatit – hangoztatta dr. Budai.

A vajdasági autonómia működő formáin kívül, az MNT keretein belül nagyon fontos a gazdasági alap megteremtése a vajdasági magyar emberek számára. Ez a gondolat már Pál Károlytól, a VMSZ ügyvezető alelnökétől származik, aki a tanácskozást követően arról számolt be, hogy nagyon fontos megszerezni azokat a tapasztalatokat és tudást, amit a magyarországi fél át tud adni. A Bácskossuthfalván folyó háromnapos előadássorozat kapcsán Pál elmondta, hogy annak mindképp lesz folytatása, és a tudás megszerzése mellett lehetőség fog nyílni a szülőföldön való boldoguláshoz szükséges gazdasági alap megteremtéséhez is.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks