Ugrás a tartalomra

Szünidei programok a vasutas-települési gyerekeknek

Szabadidős foglalkozásokat szervez egész héten a VMSZ Női Fórumának szabadkai vasutas-települési tagozata. Kedden délután mintegy 40 alsó osztályos diák íjászkodhatott a helyi közösség tanácstermében.

Nyílvesszők repkedtek kedd délután a szabadkai Vasutas Helyi Közösség tanácstermében. A gyermekeknek szerveztek foglalkozást.

Tóth Zsolt: „A három ujjbegyünkkel kell megfogni, hátrahúzni. Próbáljunk meg oldalvást állni. Körülbelül ennyi. A többi már csak úgy jön magától.”

A helyes íjtartás, a pontos célzás és a megfelelő erőkifejtés is rendkívül fontos ahhoz, hogy valaki célba találjon – tudták meg a gyermekek. Az ősi sport rejtelmeibe a tornyosi Herőce Civil Szervezet íjászai vezették be a kicsiket.

Huszár Zsolt, íjász-szekcióvezető, Herőce Civil Szervezet, Tornyos: „Az íjászat egy nagyon régi, ősi fegyvernem. Nagyon érdekes a gyerekeknek. Élvezik, amikor lőhetnek, amikor a sárgába lőnek. Ezen az első foglalkozáson azt tudjuk nekik megmutatni, hogy kell az íjat megmarkolni, hol kell fogni, hogy kell a vesszőt betenni, és hogy kell ellőni.”

A fiatalok először céltáblára, majd léggömbökre célozhattak. Egész héten tartalmas programokat szervez a gyerekeknek a VMSZ Női Fórumának szabadkai vasutas-települési tagozata.

Bognár Beáta, elnök, VMSZ Női Fóruma, Vasutas HK: „Hétfőtől péntekig minden nap 16 órától 18 óráig tartjuk ezeket a gyermekfoglalkozásokat. Tavaly is megrendeztük, és a nagy érdeklődésre való tekintettel úgy gondoltuk, hogy idén is jó lenne ezt megszervezni.

Van rá igény. A foglalkozásokon a gyerekek játszva tanulnak, szórakoznak, és nagyon jól érzik magukat.”

Szerdán sportfoglalkozást, csütörtökön gyorstalpaló színésztanfolyamot, pénteken pedig zenés foglalkozást tartanak az érdeklődők számára.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír