Ugrás a tartalomra

Száz nap: A kormányfő elismeréssel beszélt kormányáról

Aleksandar Vučić kormányfő ma kijelentette, elégedett kormánya elkötelezettségével, becsületességével és felelősségével, amely így az első száz napja alatt befektetési környezetet meg különösen azoknak a fiataloknak a foglalkoztatását biztosította, akiknek munkára volt szüksége.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem kíván osztályzatokat adni, ugyanis nagyon fukar e tekintetben, mert – mint fogalmazott – soha nem elégedett teljesen.

Rámutatott arra, nem lehetett előrelátni az országot sújtó legnagyobb gazdasági katasztrófát, de ennek ellenére is sikerült minden tervet megvalósítani.

„Elégedett vagyok az igyekezettel, szorgalommal, elkötelezettséggel, becsületességgel és felelősségtudattal. Nem lehetett előrelátni a minket ért legnagyobb gazdasági katasztrófát, de meglátásom szerint emellett is megvalósítottunk mindent, ami a tervünkben szerepelt, s nagyon fontos elmondani azt is, hogy Szerbiának van terve” – szögezte le Vučić, majd hozzátette, a kormány elkötelezett amellett, hogy a legkomolyabb problémákkal foglalkozzon.

A miniszterelnök meglátása szerint a jelenlegi kormánynak sikerült megalapozni egy jobb befektetési környezetnek, s ezzel az országban befektetők mindegyike kivétel nélkül egyezik, hangoztatta.

 

Az ellenzék negatívan értékeli a kormány első száz napját

 

A szerbiai parlamentben helyet kapó ellenzék élesen bírálja a kormány munkáját, s értékelésük szerint a kormány nem szolgált konkrét eredményekkel. A kormánykoalíció képviselői ugyanakkor azt állítják, a kormány jelentős reformmunkát végzett.

Az ellenzék negatív osztályzattal illeti Aleksandar Vučić kormányának első száz napját, szerintük ugyanis sem gazdasági, sem pedig más tekintetben nem történt javulás.

A Sloga szakszervezeti szövetség szintén nem tudja pozitívan értékelni a kormány munkáját ebben az időszakban, mert meglátásuk szerint a rendszerszintű törvények sürgősségi eljárásban és a szociális partnerek beleegyezése nélkül történő elfogadása mellett nem sokat tett a polgárok gazdasági szintjének növeléséért.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát