Ugrás a tartalomra

Szabadkán és Zentán mégis megnyílnak a magyar tannyelvű középiskolai szakok

Lesz szeptembertől a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban társadalmi-nyelvi szak magyar nyelven is, 17 jelentkezővel. A szintén szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskolában pedig megnyitják a gyógyszeripari technikus szakot.

Eddig 7-en jelentkeztek, azonban további lehetséges jelentkezőkről is érkeztek már információk – mondta Jerasz Anikó a Magyar Nemzeti Tanács mai, 27. rendes ülésén.

Az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke hozzátette, a futaki Mezőgazdasági Középiskolában nagy valószínűséggel nem indul el a kérelmezett mezőgazdasági technikus szakirány magyar nyelven, mivel csak ketten jelentkeztek arra.

A zentai Egészségügyi Középiskola immár négyéves egészségügyi technikus szakán 30-an kezdik el tanulmányaikat szeptembertől magyar nyelven.

Az ülésen továbbá a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar új dékáni kinevezését is jóváhagyták. A felsőoktatási intézmény új dékánja Josip Ivanović.

Emellett az általános iskolák igazgatóválasztásáról, középiskolai átképzésekről, a 15 főnél kisebb létszámú magyar tannyelvű osztályok megnyitásáról is szó esett.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks