Ugrás a tartalomra

Szabadka: A Városi Múzeum udvarát ismét zeneszó járta át

A muzsika hangja idén is betöltötte a Szabadkai Városi Múzeum udvarát, ahol immáron negyedik éve rendezik meg a Lampionos muzsikáló udvar elnevezésű hangversenyt, mely a fiatal művészek és művésznövendékek hangversenye. A vasárnap megrendezett esten az évszakhoz képest szokatlanul hűvös időjárás ellenére a múzeum udvara megtelt a komolyzene szerelmeseivel.

Miklenovics Aranka, a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület művészeti vezetője köszöntőjében arról beszélt, hogy a zenés est már kezd hagyománnyá válni, és örvend annak, hogy a visszatérő fellépők mellett olyan művészeket is köszönthet, akik először szerepelnek az eseményen. Elmondta továbbá, hogy a korábbi évektől eltérően idén nem volt egy előre megszabott zeneszerző vagy téma, így a részvevők kötöttségek nélkül, szabadon dönthettek arról, mit szeretnének előadni.

A művek mellett – melyeket zongorán, hegedűn, szaxofonon, fuvolán és hárfán játszottak – Miklenovics Aranka szavalatai színesítették az eseményt.

Számos zeneszerzőtől, köztük Bachtól, Susan McDonaldtól, Henri Wieniawskitól és Brahmstól is csendültek fel szerzemények.

Az esten fellépő művészek (akik egy személy kivételével mind a Szabadkai Zeneiskolába jártak): Görög Enikő, Görög Noémi, Kovács Birkás Tamara, Szemerédi Bernadett, Szöllősy Vágó Panna, Radetić Ádám és Tóth Noémi voltak.

A rendezvényt a Tartományi Művelődési Titkárság támogatta.

Szerző (Forrás)
Huszka Lilla, Vajdaság Ma
Többi hír