Ugrás a tartalomra

Repaš i Pastor posetili Pačir

Zamenica državnog sekretara Mađarske zadužena za nacionalnu politiku Žužana Repaš je juče nakon Kelebije posetila i Pačir, gde su je u Domu kulture dočeli članovi sekcija, muzika citera, splet narodnih igara i prigodna izložba. Delegacija je zatim posetila reformatsku crkvu koja je proglašena spomenikom kulture.

“Važno je da svako radi nešto što je dobro za zajednicu. Radujem se kada mogu da odem na što više mesta u posetu i susretnem se sa ljudima. Na taj način možemo upoznati lokalne probleme, stvari u kojima je potrebno pomoći i zajednički nastupiti” – izjavila je Žužana Repaš.

Iskorišćavanje seoskih mogućnosti i plan razvoja termalnih voda u Pačiru su ono što bi moglo da obezbedi razvoj ovom naselju, rekao je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor. “Ono što Pačirci rade može da bude primer za sve male zajedice u Vojvodini.

To pokazuje da ako imamo jednu grupu ljudi i ako su oni predani, onda ne za nekoliko meseci nego za nekoliko godina mogu da naprave planove koji se mogu realizovati” – dodao je Pastor.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása