Ugrás a tartalomra

Régmúlt idők jelenünkben

Hagyományok téli fesztiválja és Nemzetközi tepertősütő verseny Palicson

A frissensült tepertő illata lengte be a Kisvendéglő parkolóját szombaton. Itt tartották nyolcadik alkalommal a Hagyományok téli fesztiválját, és ötödik alkalommal szervezték meg a Nemzetközi tepertősütő versenyt.

A megnyitón Engi Norbert, a Noge hentesüzlet tulajdonosa, egyben az egyik fő szervező, Ábrahám Csilla, a Ludaspuszta Térségfejlesztő Társulás elnöke, a másik fő szervező, Osztrogonác Simon, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa, Horváth Tímea, Szabadka alpolgármester asszonya és a VMSZ helyi szervezetének elnöke, Mencs András, a Fehérasztal Lovagrend tagja, a zsűri elnöke, valamint a Magyar Főkonzulátus képviseletben dr. Plank Zoltán üdvözölték az egybegyűlteket.

A helyi termékek kiállításán 43 kiállító mutatta be portékáit. Hagyományos receptek alapján készült sütemények, lekvárok, gyümölcslevek, likőrök, borok, pálinkák, adventi koszorúk, karácsonyi díszek, sajtok szerepeltek kínálatukban.

A tepertősütő versenyre huszonegy csapat nevezett be, Magyarországról, Ásotthalomról is érkezett egy csapat.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mint mondta Mencs András, a zsűri elnöke, mert huszonegy csapat tepertői közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat.

Három első, három második és három harmadik helyezettet díjazott a zsűri. Minden kategóriában az emlékplaketten kívül egy-egy fődíjjal jutalmazták a legjobbakat.

Az első díjat a VMSZ kelebiai helyi szervezete érdemelte ki, a díj Szabadka Nyugdíjas Egyesületének felajánlásában kétszemélyes üdülés Soko Banján.

A VMSZ Királyhalmi Helyi Szervezete, valamint a Sanos Lino csapat is első helyezést ért el a tepertősütő versenyen.

A második díjat, egy konyhakész malacot a VMSZ kertvárosi helyi szervezetének ítélt oda a zsűri, a díjat a Noge hentesüzlet ajánlotta fel.

Második díjat kapott még a VMSZ bajmoki, valamint a radanováci helyi szervezete. A harmadik díjat, egy vegyes csemegekosarat a VMSZ ludasi helyi szervezetének tepertője érdemelte ki.

A dobogó harmadik fokát még a VMSZ vasutastelepülési helyi szervezete, valamint az ásotthalmi vendégcsapat foglalta el.

A kiállítókon és a tepertősütő csapatokon kívül minden odalátogató is jól érezte magát, mindenki válogathatott a számára legjobban tetsző finomságok közül. A fesztivál támogatói a tartományi gazdasági- és  mezőgazdasági titkárság, Szabadka önkormányzata, a Palics–Ludas Közvállalat, a Park Palics vállalat, valamint az Elit Palics vállalat.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Pa. E.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks