Ugrás a tartalomra

Privredna i kulturna saradnja u funkciji podrške političkoj saradnji

Novi Sad, 20. januar – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor razgovarao je danas sa novoimenovanim generalnim konzulom Republike Hrvatske Velimirom Plešom, koji je na ovoj funkciji od decembra prošle godine.

Pastor i Pleša razgovarali su o položaju hrvatske nacionalne zajednice u Vojvodini, mogućnostima unapređenja dosadašnje saradnje, posebno u oblastima kulture i privrede koja, prema rečima konzula Pleše, daje dodatni pozitivan impuls unapređenju političke saradnje dve zemlje.

Hrvatski konzul naglasio je da svoju funkciju ne doživljava isključivo kao političku, nego da su mu ambicije povezivanje nacionalnih zajednica, povezivanje regija i uspostavljanje prijateljskih i partnerskih odnosa.

Predsednik vojvođanskog parlamenta i hrvatski konzul složili su se i da manjinske zajednice predstavljaju bogatstvo jedne države, u ovom slučaju Srbije i Hrvatske, te da imaju veoma značajnu ulogu u povezivanju matičnih država. Oni su ocenili veoma značajnom i saradnju regija iz Hrvatske i Srbije sa drugim susednim regijama, naglasivši da se odnosi zemalja ne mogu graditi isključivo na bilateralnom nivou.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt