Ugrás a tartalomra

Počela revizija poslovanja javnih preduzeća

SUBOTICA -Nezavisna revizorska kuća počela je ove nedelje, po naredbi gradonačelnika Jenea Maglaija, sveobuhvatnu reviziju poslovanja prva dva od šest planiranih subotičkih javnih i komunalnih preduzeća.

Prema Maglaijevim rečima, radi se o sveobuhvatnoj i temeljnoj reviziji koja će trajati oko šest meseci. Međutim, Maglai nije želeo da otkriva koja su preduzeća u pitanju.

Koja su to javno komunalna preduzeća objavićemo nakon izvršenog posla. Za svako javno komunalno preduzeće revizija će trajati od mesec i po do dva meseca. Istovremeno se radi revizija u dva javno komunalna preduzeća rekao je Maglai Tanjugu.

Ovim procesom, po rečima gradonačelnika Subotice, lokalna samouprava želi da izvrši detaljan uvid u poslovanje javnih komunalnih preduzeća, odnosno da utvrdi da li je u proteklom periodu poslovanje bilo u skladu sa zakonskim propisima.

“Pošto se pojavila ozbiljna sumnja da je u proteklom periodu u poslovanju javnih komunalnih preduzeća bilo raznih zloupotreba, želimo da utvrdimo pravu istinu dodao je Maglai.

On od ovog procesa očekuje da se “stavi do znanja rukovodiocima javnih komunalnih preduzeća i političkim činiocima da svi moraju da poštuju zakonske propise.

“Da stavimo tačku na deo naše lokalne istorije, da stavimo do znanja rukovodiocima javnih komunalnih preduzeća i političkim činiocima da svi moraju da poštuju zakonske propise, jer se nikad neće znati kada može da usledi vanredna provera njihovog rada, i da javnost Subotice iz prve ruke, na osnovu stručne analize, sazna da li su njihove pare u ozbiljnoj meri zloupotrebljavane u proteklom periodu rekao je Maglai Tanjugu.

U subotičkom JKP "Čistoća i zelenilo" pokrenuta je istraga o nezakonitostima i zloupotrebi službenog položaja. Ona se sprovodi na osnovu krivične prijave koju je protiv N. N. podneo Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

Gradonačelnikov potez je delom iniciran izveštajem Državne revizorske institucije prema kojem je bivše rukovodstvo očistilo oko 100 miliona dinara državnog novca, zbog čega je i DRI podnela prekršajnu i prijavu za privredni prestup.

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP