Ugrás a tartalomra

Pelczné: A nemzeti érdekeket kell képviselni Brüsszelben

A nemzeti érdekek európai parlamenti (EP) érvényesítésének fontosságáról beszélt a Fidesz-KDNP EP-listavezetője szerdai miskolci sajtótájékoztatóján.

Az Európai Unió elvesztette az iránytűjét, a magyarok pedig segíthetnek az útkeresésben, ezért nem mindegy, hogy a következő időszakban milyen lesz a képviselet Brüsszelben jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó, hozzáfűzve: ezért szükséges a nemzeti érdekeket érvényesítő gondolkodásmód az Európai Parlamentben.

"A nemzetek Európájában hiszünk", ahol a szuverén tagállamok együttműködése sokkal hatékonyabb lehet saját érdekeik mentén, mint föderációs megközelítésben - hangoztatta a képviselőjelölt.

Kifogásolta, hogy - mint mondta - az elmúlt négy évben a szocialista képviselők mindent megtettek azért, hogy Magyarország hitelességét csorbítsák, és rossz színben tüntessék fel az Orbán-kormány politikáját, amely "egyedi és egyéni volt".

A kormány felismerte ugyanis, hogy válság van, amely hagyományos válaszokkal nem kezelhető. Az eredmények ezeket az intézkedéseket igazolták érvelt a fideszes politikus.

Szerző (Forrás)
MTI
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát